Vláčné skořicové šneky
Recept ještě nebyl hodnocenSvátek skořicových šneků se každoročně slaví 4. října. Můžete si je ovšem připravit kdykoliv, protože jakmile je jednou ochutnáte, budete je péct opravdu často. Ať už s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svátek skořicových šneků se každoročně slaví 4. října. Můžete si je ovšem připravit kdykoliv, protože jakmile je jednou ochutnáte, budete je péct opravdu často. Ať už s…
Svátek skořicových šneků se každoročně slaví 4. října. Můžete si je ovšem připravit kdykoliv, protože jakmile je jednou ochutnáte, budete je péct opravdu často. Ať už s…
Upéct chleba, že je věda? Nikoliv. Pečení domácího chleba se opět vrací do našich kuchyní, neboť si jej připravíte, kdy chcete a jaký chcete. Máte rádi méně kmínu, více…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte…
Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Kysané zelí je oblíbenou surovinou a receptů je opravdu mnoho. Pravá a tradiční valašská kyselica je ale jenom jedna. Připravte si tuto polévku podle originálního a…
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Kynuté těsto, máslo a skořice, to je nádherný estonský kringel. Příprava může vypadat docela obtížně, ale opak je pravdou. Pokud milujete švýcarky, trdelník nebo…
Nadýchané a vláčné, přesně takové jsou tyto rohlíčky. Jemné kynuté těsto, naplněné ořechovou nádivkou s medem a smetanou, během pečení provoní celý byt. Jen pozor, aby…
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra…
Když doma upečeme vepřovou panenku v pepřové omáčce, budeme si připadat jako v luxusní restauraci. Omáčka se připravuje z čerstvě drceného pepře, který dodá omáčce tu…
Máte chuť na moučník s mrkví, ale nechcete péct stále dokola buchtu nebo dort? Vyzkoušejte mrkváče podle našeho receptu. Křehké zvenku a vláčné uvnitř, přesně takové…
Rychlé, jednoduché a spolehlivé recepty jsou dobrým řešením nejen tehdy, když máme málo času. Sáhneme po nich, když potřebujeme něco chutného pro návštěvu, co se…
Langoše jsou oblíbeným stánkovým občerstvením. Pokud byste rádi vyzkoušeli ty domácí, máme pro vás snadný recept, podle kterého se vám určitě podaří. Langoše z…
Frgále - tradiční valašská specialita, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si i vy připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem.…
Kuřecí maso nabízí nepřeberné množství možností, jak ho v kuchyni zužitkovat. Zkuste z něj připravit třeba jednoduché pikantní rarášky - drobné kousky masa naložené v…
Smažený sýr neboli smažák je podle řady průzkumů jedním z nejoblíbenějších českých jídel. Připravte si ho podle našeho receptu tak, aby si zachoval tvar a nevytekl. Pak…
Kokosová buchta, kterou možná známe pod názvem Raffaello řezy, se hodí na všední i sváteční příležitosti. Postup není složitý, vystačíme si s jednoduchým litým těstem,…
Staročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí…
Typickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka. Není však jen jeden recept. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly inspirací a vodítkem pro…
Nepostradatelné dokonalé dvojctihodné koláčky, které pekly už naše prababičky. Máte je rádi? Moravské koláče jsou náročnější na přípravu, ale věřte, že stojí za to. A…
Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte ji připravit doma. Stačí jednoduché kynuté těsto a náplň dle vaší chuti a fantazie. Kombinace rajčat, aromatických bylinek, uzeniny a sýra…