Tatarák
Recept ještě nebyl hodnocenTatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 335 kJ / 80 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 20,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s…
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je…
Kuřecí maso je díky své časové nenáročnosti ideální k přípravě rychlého oběda či večeře. Chuťově není výrazné, a proto ho můžete ochutit a kombinovat s jinými přísadami…
Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
V jednoduchosti je krása, to říkávaly už naše babičky i maminky. A měly rozhodně pravdu. Stačí například kousek kvalitního masa, základní chutě jako cibule a česnek. To…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Šištičky z kořeněného mletého masa a osmahnuté cibulky patří bezpochyby k jednoduchým a rychle připraveným pokrmům. Čevabčiči upečeme v předehřáté troubě na plechu,…
Oblíbený pařížský salát, který jsme si kupovali v bufetech na svačinu, připravený podle jednoho z původních receptů. Salát s majonézou, ochucený worcestrovou omáčkou,…
Vlašský salát neboli vlašák je jídlo, které nemůže vyjít z módy. Připravte si jej doma jen tak k rohlíku a zavzpomínejte na dětství nebo s ním udělejte skvělé chlebíčky…
Pochoutkový salát, oblíbená retro pochoutka, kterou si můžete díky tomuto receptu připravit dle dřívějších norem. A že je to opravdu pochoutka! Skvěle se hodí na…
Vepřová pečeně je naše národní jídlo. Každá kuchařka má svůj vlastní recept a proto tu máme spoustu chuťových variací. Tahle varianta využívá exotické příchutě a s…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Klasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe venku na grilu! Dopřejte si hamburger s bohatou zeleninovou oblohou a pikantní omáčkou podle…
Jídlo pro pořádné chlapy, to je dokřupava vypečené vepřové koleno. Příprava zabere trochu více času, ale stojí za to. Medová marináda dodá masu nádhernou barvu a…
BBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Krkovice je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas. Jedná se o sval mírně prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté. Je jen na vás, jakou si zvolíte přílohu k…
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s…
Vraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…
Jednoduše a chutně připravená kuřecí křidélka, podobná těm z proslavených restaurací. Křupavá křidélka můžete podávat ihned s oblíbenými dresinky nebo je vytunit domácí…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Špízy jsou oblíbeným způsobem, jak připravit maso i zeleninovou přílohu zároveň. Můžete je grilovat na zahradě nebo nachystat doma na pánvi či v troubě. Marinováním…
Zatímco u víkendového oběda si rádi pochutnáte a máte většinou čas připravit složitější recept, v týdnu člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší.…