Kuře Apolinář
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou ciluli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sl.paprikou. Podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou ciluli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sl.paprikou. Podlijeme…
Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc.Do pekáčku dáme…
Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, necháme okapat. Do mísy dáme 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky oregana, 2 prolisované stroužky česneku…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
Děda jde do kuchyně. Vidím Vojtíška, jak nadzvedává poklice a libuje si. To bude dobrota, to bude dobrota. Zůstal jsem stát mezi dveřmi a koukám, jak lžíce mizí v hrnci…
Žampiony očistíme a odkrojíme nožičky. ty necháme do polévky.Hlavičky obalíme ve škrobu, vejcích se solí a pepřem a nakonec ve strouhance.Ukládáme na plech s pomaštěným…
Vymastíme si pekáček (remosku)máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Rybu…
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a po orestování zalijeme vínem a okořeníme.. Necháme odvařit, přidáme rajčata a cca 8-10 minut podusíme…
Bůček a kýtu nameleme na velké šajbě č. 14 a hovězí s lalokem na šajbě č. 6. Každé pomleté maso přiměřeně nasolíme zvlášť, promícháme a udusáme, nádoby zakryjeme…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Jste milovníci smaženého jídla? A co si jej připravit jednoduše doma a přesně podle vašich představ? Křehké a šťavnaté kuřecí maso v křupavém provedení ocení celá rodina…
Přemýšlíte co se zbytky pečeného masa? Máme tu pro vás skvělý recept na smažené krokety z pečeného masa a zeleniny. Hodí se jak na nedělní oběd, tak i na rychlou večeři…
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření,…
Pod názvem loštická cibulačka se nemůže skrývat nic jiného, než polévka s olomouckými tvarůžky. Pokud patříte mezi jejich fanoušky, pak tuto polévku musíte ochutnat.…
Nakládaný hermelín je klasika, která sice neomrzí, ale není od věci si občas zkusit i něco nového. Pokud k Hermelínu přidáme ještě další sýry a náležitě je okořeníme,…
Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…
Cizrnu namočíme do studené vody a necháme aspoň přes noc nabobtnat.Poté vodu vyměníme a vaříme až do změknutí. Pokud máme tlakový hrnec, je ten pravý čas ho využít,…
Ať už potřebujeme připravit všední nebo sváteční oběd, s tímhle recept nešlápneme vedle. Plátky vepřové kýty zprudka orestované podáváme s opečenými bramborami. Tuto…
Pečené vepřové koleno na černém pivu je opravdovou pochoutkou, která se hodí nejen na různé oslavy. Odměnou za delší přípravu vám bude krásně se rozpadající šťavnaté…
Když je sklizeň paprik v plném proudu, pak je čas připravit oblíbenou klasiku, papriky plněné mletým masem s nasládlou rajskou omáčkou. Ideální přílohou je houskový…
Pokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…
Inspirace na odpolední svačinku nebo studenou večeři pro celou rodinu není nikdy dost. S touto pomazánkou z plísňového sýra, cibule, dochucenou pivem a špetkou chilli…
Pokud potřebujete sytou přesnídávkovou polévku pro členy hladové rodinky, jste tu správně. Kvalitní uzeniny v cibulí a vločkami zahuštěném vývaru vonícím majoránkou vás…
Segedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou.…