Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenOloupaná, na tvrdo vařená vejce nastrouháme společně se sýrem na struhadle (velikost slz dle naší představy) do misky, kam přidáme i drobně pokrájenou světlou část…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupaná, na tvrdo vařená vejce nastrouháme společně se sýrem na struhadle (velikost slz dle naší představy) do misky, kam přidáme i drobně pokrájenou světlou část…
Cibuli nakrájíme na drobno. Fazolky uvaříme v osolené vodě tak cca 8-10 min. do změknutí. Přendáme je do ledové vody, prudce zchladíme a nakrájíme na libovolné tvary.…
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. …
Na másle a olivovém oleji zpěníme cibulku a zpěníme cibuli. Přidáme řapíkatý celer a orestujeme. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Tyčovým mixérem…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…
V kastrůlku rozpustíme máslo a orestujeme na něm houby (pokud děláme variantu s houbami), Pak přidáme lehce ušlehanou smetanu, sůl a bílý pepř. Povaříme – poté můžeme…
Den dopředu naložíme maso do marinády, kterou vytvoříme z výše uvedených ingrediencí, které vložíme do vyšší nádoby, tyčovým mixérem rozmixujeme a naložíme do toho maso…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Filé omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odležet. Po odležení okořeníme z obou stran. Na pánev dáme máslo s olejem a filé pečeme z každé strany 2…
Maso nakrájejte na drobné nudličky, cibuli najemno a mrkev na malé kostičky. Cibuli orestujte dozlatova, přidejte maso, orestujte a poduste ve vlastní šťávě. Pak maso…
Fazolky umyjeme, necháme okapat a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme je menší kousky. Zalijeme je vývarem tak, aby byl zároveň, přidáme koření a vaříme cca pět-šest minut…
Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme.Na pánvi rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, restujeme,…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Filé dáme do vriaceho mlieka a 10 min miernym varom povaríme. Filé vyberieme a mlieko necháme vychladnúť.Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom z…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme (já je…
Maso nakrájíme na nudličky, cibulky na drobno a mrkev nastrouháme na hrubo. Na másle zpěníme cibuli a přidáme mrkev.Po chvíli vsypeme cukr a po rozpuštění hořčici.…
S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit. Nejinak je tomu i v tomto receptu. Stonky blanšírovaného zeleného chřestu omotáte kuřecím masem, zapečete a podáváte se…
Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly…
Na masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle.Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Nejdříve si očistíme mrkev, celer, bramboru a dáme vařit do slané vody s novým kořením.Ze zavináčů stáhneme kůži (kdo ji má rád, může ji nechat), nakrájíme na malé…
Smetanovou polévku s jemnou žampionovou chutí podáváme s trochou zakysané smetany a pažitky. Jako základ pro polévku použijeme jarní cibulku, spolu se žampiony ji vaříme…
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, nadrobno nakrájíme a rozmačkáme vidličkou, poté je v misce vymícháme s tvarohem, cottage sýrem a tatarkou do kompaktní směsi. Dochutíme…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře vychladnout.Kořenovou zeleninu taktéž uvaříme a necháme vychladnout. Pak ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 08:22
Květák à la křidýlka Buffalo Wings: Vege verze masové pochoutky je s touto speciální omáčkou k nerozeznání od originálu
Polévka z hlávkového salátu je jemná díky smetaně, lehce kyselá po citronu, voní koprem a s opečenou slaninou chutná božsky
Nechcete si zašpinit kuchařku při vaření? Použijte potravinářskou fólii nebo si udělejte kopie, které si přilepíte na linku