Brčálník – špenátová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibulku, když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme, přilijeme vývar a vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme). Po rozpuštění špenátu přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibulku, když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme, přilijeme vývar a vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme). Po rozpuštění špenátu přidáme…
Filé omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odležet. Po odležení okořeníme z obou stran. Na pánev dáme máslo s olejem a filé pečeme z každé strany 2…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, pak je zbavíme škrobu tak, že je vymačkáme.Maso nakrájíme na hodně malé kousky, ty přidáme k nastrouhaným bramborám…
Brokolicu uvaríme dochrumkava. Scedíme ( pokiaľ varíme vo vode, ale lepšie je variť v pare ) a rozmixujeme. Zmiešame so žĺtkami, tvarohom, krupicou, soľou a korením do…
Kuřecí stehna vykostíme, (lze koupit i vykostěná). Plátky jemně prořízneme do šířky a lehce naklepeme (přes fólii). Plátky masa osolíme, posypeme kořením divočina a…
Chřest: Stonky chřestu škrabkou směrem od hlavičky dolů oloupeme a zaschlý-dřevnatý spodek, asi 1cm, odřízneme. Do vyššího hrnce dáme vařit 2 litry vody, do které…
Rybu necháme trochu rozmrazit. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením. Na pánvi na trošce…
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, nadrobno nakrájíme a rozmačkáme vidličkou, poté je v misce vymícháme s tvarohem, cottage sýrem a tatarkou do kompaktní směsi. Dochutíme…
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme červenou…
Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přendáme do pekáčku, přidáme…
Krevety rozmrazíme a dáme do mísy, vymačkáme na ně citron. Tyčinky Surimi taky rozmrazíme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme nakrájený pórek a okurku, kterou…
Květák opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a přidáme 2 strouhnutí muškát. oříšku. Květák přivedeme k varu a vaříme asi 10 min. Květák nemá být měkký, jen lehce…
Repu umyjeme, uvaríme, ošúpeme, na hrubo nastrúhame. Jablká očistíme, nastrúhame. Stonky zeleru umyjeme, odstránime fúziky a pokrájame. Všetky suroviny zmiešame,…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a připravíme si omáčku. Nakrájíme cibuli a česnek, osmahneme na pánvičce, přidáme nakrájenou slaninu a lilek, necháme pod pokličkou…
Plátky kýty naklepeme a mírně osolíme. Olej s hořčicí a pepřem našleháme a vložíme do něj plátky masa. Necháme aspoň 2 hodiny uležet. Pak dáme na pekáček s veškerou…
Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy.Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky.Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme koření, mrkev i celer. Restujeme pár minut a zasypeme moukou,…
Vykostěný a kůže zbavený bůček a plecko umlít na šajbě 6 až 8 mm. Do pomletého přidat sůl i koření a nutně dobře hnětat, nejlépe v hnětači aspoň 15 -20 minut.Do…
Smetanovou polévku s jemnou žampionovou chutí podáváme s trochou zakysané smetany a pažitky. Jako základ pro polévku použijeme jarní cibulku, spolu se žampiony ji vaříme…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Na lžičce másla usmažíme řidší vajíčka, do kterých přidáme krájenou cibulku. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Rozehřejeme troubu s grilem. Plátky veky nebo toustu…
Maso si nakrájíme na dlouhé nudličky a naložíme do marinády aspoň na 24 hodin. Na rozpálené pánvi maso zprudka orestujeme.Podlejeme vodou a 10 minut restujeme,přidáme…
Všetky suroviny zmiešame, necháme odstáť v chladničke. Možno použiť iba jogurt. Používam aj ako zálievku na hocijaký šalát.
Játra si očistíme, překrájíme na větší kusy, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a žampiony si pokrájíme na čtvrtiny (osminy), pórek na širší nudličky a česnek se…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Jak na dokonalý drůbeží kaldoun? Poctivý vývar z drůbků a orestovaná zelenina dodají polévce skvělou silnou chuť