Paprikový perkelt s vařenými vejci
Recept ještě nebyl hodnocenV pánvi si rozehřejeme 20g másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do sklovata. Pak přidáme na hrubší proužky pokrájené papriky, protlak, vše lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pánvi si rozehřejeme 20g másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do sklovata. Pak přidáme na hrubší proužky pokrájené papriky, protlak, vše lehce…
Všechny suroviny smícháme dohromady. Já promíchávám v robotu, aby byla pomazánka hladká. ;-) Podáváme s pečivem nebo mažeme na jednohubky. Záleží na každém z vás. …
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem.Do menší misky…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem.Do menší misky…
Omáčka ze smetany se hodí jak na těstoviny, tak k masu. Krémová, hustá a lahodná, dle chuti ji můžete doplnit o čerstvé houby a strouhaný parmezán. Na závěr posypte…
Karfiol povaríme vo vode cca 3 minúty. Scedíme, rozoberieme na ružičky a dáme do vymastenej zapekacej misy.Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom…
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. …
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme a opepříme. Brokolici rozebereme na růžičky, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme.Brokolici dáme do osolené vody povařit…
Tenké plátky lahodného roastbeefu s francouzskou omáčkou s bílým vínem, estragonem a čerstvými bylinkami uspokojí ty nejnáročnější chuťové buňky. Jeho přípravou vás…
Losos je velmi oblíbená a zdravá ryba. Nejvhodnější způsob úpravy je opečení na malém množství tuku a bez použití velkého množství koření. Jedině tak vynikne její…
Omytou panenku odblaníme a nakrájíme na plátky silné cca 2-3 cm.V misce připravíme lehkou marinádu z hořčice, sójové omáčky, soli a pepře. Plátky masa naložíme a necháme…
Svěží mexická klasika, která v sobě spojuje jemnost zralého avokáda, šťavnatost citrusů a pikantní nádech čerstvých ingrediencí. Skvěle se hodí jako dip k nachos,…
Fazolky umyjeme, necháme okapat a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme je menší kousky. Zalijeme je vývarem tak, aby byl zároveň, přidáme koření a vaříme cca pět-šest minut…
Lososa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Osolíme je a pokapeme šťávou z limetky, ze které jsme předtím ostrouhali kůru. Rozehřejeme trochu oleje a rybu zprudka…
Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je…
Na oleji speníme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme fazuľky, na kolieska narezané paradajky, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Podlejeme paradajkovým pyré a dusíme…
Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klobásky vymačkejte ze střívka, šunku a kaštany nakrájejte asi na 0,5 cm kousky, smíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte toustový…
Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu,…
Kuře dobře opláchneme a očistíme od zbytků brk a peří. Rozpůlíme a každou půlku rozdělíme na 3 díly. Uvedenou dávku másla rozpustíme v mikrovlnné troubě při max.350W …
Panenku nakrájíme na plátky, česnek rozetřeme se solí, "naředíme" olivovým olejem, promícháme s panenkou, utlačíme do nádoby a necháme v lednici uzrát. Vajíčka…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které…
Jemná kuřecí játra se snoubí s bohatým rajčatovým protlakem a křupavou zeleninou, což vytváří dokonale vyvážený pokrm. Ideální volba pro milovníky sytých, ale lehce…