Chlebový dort - vaječný koňak
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánka : půl kila tvarohu (nebo tvaroh a lučinu půl na půl) smícháme s majonézou (asi 10dkg) a asi 3 lžícemi rozpuštěné želatiny. Osolíme a vymícháme do hladka - to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomazánka : půl kila tvarohu (nebo tvaroh a lučinu půl na půl) smícháme s majonézou (asi 10dkg) a asi 3 lžícemi rozpuštěné želatiny. Osolíme a vymícháme do hladka - to…
Oloupané brambory studené nastrouháme nebo horké prolisujeme a necháme vychladnout. Pak si dáme vařit vodu a do brambor vyklepneme vejce, zasypeme krupicí a moukou,…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninku, nasekaný česnek, pokrájené žampiony, na kostičky nakrájenou papriku a krátce restujeme. Směs osolíme, přidáme kurkumu, pepř,…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami, důkladně prohněteme a utvoříme koule. Na sádle je opečeme ze všech stran. Po opečení koule vytáhneme a do výpeku přisypeme…
Nejdříve uvaříme kroupy. Před přípravou kroupy vložíme do nádoby se studenou vodou, řádně propereme, odcedíme přes cedník a necháme přes noc namočené. Druhý den kroupy…
Na lžíci oleje osmažíme nakrájenou cibuli - kterou zaprášíme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku rozvaříme v 1,3 l drůbežího vývaru, nebo vody s bujonovou kostkou…
Rajčata omyjeme, odřízneme vršky a vydlabeme je (odložíme si asi 100 g vydlabané dužiny). Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, cuketu nakrájíme na malé kostky. …
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, stejně tak pomeranč a ananas. Smícháme a přidáme smetanu, sůl, pepř, citronovou šťávu a nadrobno nasekanou petržel.Lehce promícháme a…
1. Cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme našikmo na plátky. 1 min. je ovaříme ve vařící vodě a necháme okapat. 2. Oloupaný salám rozpůlíme a podélně rozkrájíme na…
Lilek podélně rozkrojíme. Na každém řezu jej nařežeme křížem, posolíme a necháme 20 minut vybrečet. Do trouby předehřáté na 200 °C vložíme otřený lilek a necháme…
Petrželku očistíme, opláchneme a nasekáme nadrobno. Maso omyjeme, osušíme a do každého uděláme nožem kapsu. Kapsy osolíme, opepříme a naplníme nasekanou petrželkou. …
Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do…
Maso připravíme jak jsme zvyklí - naškrábeme, nakrájíme a rozkutrujeme.... Petrželku nasekáme na super jemno, nejlépe mandolínou.V misce smícháme maso s petrželkou,…
Do misky dáme paštiku, sýry, vymačkáme česnek, dáme kečup, nastrouháme vychladlé uvařené vajíčko, všechno promícháme, můžeme našlehat, pak dáme petrželku, nebo pažitku a…
Žampionům oddělíme nožičky(dáme je stranou) a hlavičky si vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme. Pak si připravíme náplň:do misky si vymačkáme vinnou klobásu,…
Použijeme-li zmraženou tresku, necháme ji rozmrazit a osušíme. Osolíme a pokapeme šťávou z půlky citrónu. V robotu rozsekáme toastový chléb s kudrnkou. Přidáme…
Rozpálíme olej a opečeme naklepané kotlety, my zásadně bez kosti. Vyndáme a v témže tuku osmahneme cibulku. Vyndáme a příškvarky rozpustíme kuřecím vývarem. Do zapékací…
Brambory oloupeme či oškrábeme, pokud máme nové brambory. Dáme je do vody, osolíme a vaříme do změknutí (ne moc měkké, aby se nerozpadly)Když jsou brambory vařené, tak…
Kedlubny pokrájíme na plátky a rozložíme do tukem vymazaného pekáče. Posypeme je rozdrobenou nivou, promíchanou s petrželkou, poklademe plátky másla a ve vyhřáté troubě…
Quinou jsem nechala na deset minut odstát ve vodě. Pro jistotu jsem ji aspoň na třikrát proprala. Zalila jsem ji vývarem a dala vařit, dokud se veškerá tekutina nevsákla…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a 4 stroužky nakrájíme na plátky a promícháme s cibulkou. Druhou část česneku rozetřeme s trochou soli. Vepřovou…
Vepřové maso nakrájené na kousky upečeme spolu s cibulí a česnekem na plátky. Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme odkapat. Ve větší míse smícháme těstoviny s masem,…
Kuracie mäso narezané na kocky orestujeme na oleji, jemne osolíme, okoreníme, pridáme rascu podľa chuti a na kolieska narezané vychladnuté zemiaky. Zmes opekáme na…
Řízky mírně naklepeme a můžeme malinko osolit. Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně. Naklepané řízky obalíme v solamylu, aby na nich těstíčko dobře drželo. Do misky…