Žemlové karbanátky se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenJemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova.Přisypeme pokrájené žampiony,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova.Přisypeme pokrájené žampiony,…
Tuto lahodnou sýrovou polévku podáváme tak, že na talíř nasypeme strouhaný sýr, nasekanou pažitku a to poté zalijeme horkou polévkou. Polévku navíc posypeme křupavými…
Tuto jarní polévku se zajímavou kyselkavou chutí připravíme snadno ze šťovíku a zakysané smetany. Podáváme ji s osmaženými kostičkami rohlíku a ztraceným vejcem,…
Uzenou polévku můžeme vylepšit těmito chutnými knedlíčky. Připravíme je z uzeného masa a ochutíme pažitkou a nasekanými kopřivami. Pak už jen stačí krátce povařit v…
Ruské bifteky z hovězího masa, v jemné smetanové omáčce z kořenové zeleniny, obohacené o sterilované žampiony, jsou chutnou alternativou k oblíbené svíčkové omáčce.…
Blížící se jarní čas slibuje velikonoční pochoutky. První rašící výhonky kopřiv zrovna vybízí k upečení lákavé nádivky. Z dostupných surovin a zelených štiplavých…
Vepřová pečeně s křupavou krustou je krásné sváteční jídlo, snadné na přípravu, ale efektní na řezu i na talíři. Křupavá krustička přímo vybízí k zakrojení do šťavnatého…
Pohanka je velmi zdravá potravina. Můžeme ji například přidat do sekané, kterou ochutíme kořením a jarní cibulkou. Sekaná chutná skvěle a je šťavnatá. Podávat ji můžeme…
Králík pečený ve slaninovém kabátku, podávaný s omáčkou s bílým vínem a knedlíčky se hodí i pro slavnostnější chvíle. Příprava vypadá složitě, ale je snadná, jen časově…
Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Krásně křehká, dozlatova upečená, kukuřičná kuřátka naplněná bylinkovou nádivkou, jsou perfektním jarním obědem. Kuřátka, pečená s hráškem, můžeme podávat třeba s…
Pokud máte málo času a potřebujete rychlou a dobrou přílohu k omáčce, koprové knedlíky z mikrovlnné trouby jsou ideální volbou. Příprava i vaření vám zabere opravdu jen…
Variace na tradiční velikonoční nádivku, která voní po uzeném mase, šťavnatost jí dodávají žampiony a špenát. Díky sněhu z bílků má nadýchanou konzistenci. Skvělý způsob…
Jistě jste v obchodě zahlédli plátkový sýr ochucený sušenými rajčaty nebo bylinkami. Jeho nevýhodou je vyšší cena. Zkuste si ochucený sýr připravit doma a použijte ho…
Luxusní snídani nebo pohoštění pro návštěvu připravíte snadno a rychle z míchaných vajec se slaninou. Co si budeme povídat, ideální jsou domácí, krásně žlutá vejce a…
Krémové polévky jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat různé druhy zeleniny. Platí to i pro cukety, kterých mají zahrádkáři v létě přebytek. Přidáním mrkve získá polévka…
Komu by se chtělo v létě trávit mnoho času složitým vařením? Vyzkoušejte cuketovou krémovou polévku se sýrem, která je rychlá a jednoduchá na přípravu. Při vaření můžete…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Dobře zasytí, příjemně zahřeje a pomůže v boji s nachlazením. Příjemně kořeněný a opravdu sytý zeleninový krém podáváme s…
Žemlovka je oblíbené jídlo naší kuchyně. Věděli jste ale, že jablka v ní můžete vyměnit za cuketu? Zbytek surovin zůstává tradiční – skořice, ořechy, rozinky i vanilka.…
Žemlovka, jak ji možná neznáte! Tato verze s tvarohem a šťavnatými jahodami přináší svěží obměnu oblíbené klasiky. Rohlíky nasáklé mlékem, jemná tvarohová náplň a vrstva…
Tyto lahodné špízy kombinují šťavnatou vepřovou krkovičku s čerstvou cuketou. Doplňují je dokonale křupavé rohlíky, které dodají pokrmu jedinečný šmrnc. Jsou ideální pro…
Tyto malé lahůdky spojují svěží zeleninu s lahodným kořením a křupavým povrchem. Skvělé jako předkrm, zdravá svačinka nebo stylové pohoštění pro hosty. Připravte si je…
Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit…
Smažené placičky s voňavými lesními houbami jsou skvělé jen tak samostatně, případně s oblíbeným dipem. Můžete je ale použít jako hlavní chod třeba s bramborami.…