Hovězí líčka na cibuli a česneku ...
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na…
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a…
Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu…
Očištěný celer a mrkev nastrouháme na jemno. Ve hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, tymián a kmín (já přidávám ještě trošku chia a lněných semínek).Utřeme česnek se solí a vše…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Kuřecí stehna vykostíme, řádně okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí. Maso zakápneme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme…
Umytú a osušenú pražmu nasolíme z vonkajšej aj vnútornej strany. Do vnútra vložíme strúčiky naloženého cesnaku /chilli olej/.Pripravíme si alobal, polejeme olivovým…
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní…
Na pánvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou přidáme nakrájené játra a opepříme.Znova orestujeme do barvičky, přidáme…
Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe, nedorezeme na spodok. Medzi kazdy zarez dame rozmarin, slaninu, sunku, majoranku. Slaninu ktoru pouzivam, bola slana,…
Brambory oloupat, nakrájet na čtvrtky. Dáme do skleněné nádoby simax (kdo nemá, stačí plastová krabička určená do mikrovlnky), 2 PL vody. Přidáme sůl, máslo, rozmarýn.…
V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe. Na…
Dýni očistíme od semínek a nastrouháme i se slupkou.Přidáme mouku, sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek, trošku rozmarýnu, jarní cibulky nasekané nadrobno a vše dobře…
1) Suroviny z prvního sloupce dáme péct do trouby, vyhřáté na 200°C, na 30 minut. Po každých 10 minutách směs promícháme. 2) Přivedeme k varu vývar s rajčaty,…
Připravíme si dvě pánve. Do jedné dáme olivový olej (na zeleninu) a do druhé citronový olivový olej (na lososa). Na olivový olej dáme rukou rozmáčknuté a neloupané…
Maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji jej opečeme do hněda z obou stran. Poté přidáme na jemno pokrájenou cibuli, česnek a tymián s…
Nejdříve vše připravíme. Nakrájíme cibuli na drobno, česnek na plátky, maso na větší kostky a slaninu na proužky.Na oleji orestujeme cibuli (ne do hněda), přidáme…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou…
Vepřová panenka s bylinkami Umytou vepřovou panenku nakrájíme na 3 tlustější medailonky (výška cca 2-3 cm), nožem zlehka naklepeme, vložíme do mikrotenového sáčku…
Krkovička je část vepřového masa, které je krásně šťavnaté a dobré na chuti. Přidáním koření, jako je bobkový list, pepř, rozmarýn a nové koření získáme chuť a vůni po…
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže.…
Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme. Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce.Cibuli oloupeme a…