Toskánské vepřové s česnekovou kaší
Recept ještě nebyl hodnocen1. Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte…
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo nudličky a zprudka osmahneme na hlubší pánvi. Potom přidáme na drobno na krájená a oloupaná jablíčka a ještě chvíli vše dohromady…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, opečeme na oleji, zalijeme trochou vody a vínem, přihodíme snítku rozmarýnu nebo tymiánu a dusíme 4 hodiny, až se víno pěkně…
Panenku naplníme lososem a pórkem,opečeme na oleji do zlatova.Beschamel smícháme s šafránem a nasekanými krevetami, ochutíme bílým vínem,zjemníme máslem a omáčku…
Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Králíka i…
Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do…
Všechno koření si smícháme v mističce a uděláme si kořeněnou směs, které koření je v kuličkách, použijeme hmoždíř a roztlučeme. Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme,…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibule pouze přepůlíme, stroužky česneku necháme celé.Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla a lžíci olivového…
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka opečeme osušené a osolené filé.Přidáme nakrájená rajčata, snítku rozmarýnu a podlijeme vínem. Krátce podusíme, víno…
Játra si omyjeme, osušíme a posypeme rozmarýnem, dál si nakrájíme cibule a pórek na proužky, česnek na plátky a papriky na menší kousky. Na pánev si dáme olej, na něj…
Kotlety omyjeme, odřežeme tučné okraje, naklepeme, osolíme. Odřezky nakrájíme nadrobno. Na plotýnku běžného sporáku umístíme vnitřní část PH, rozehřejeme a odřezané…
V pekáčku na másle nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme…
Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a…
Příprava: Mleté maso promísíme s mlékem, vejcem, strouhankou, okořeníme a osolíme. Oloupanou cibuli usekáme, česnek utřeme se solí a mrkev nastrouháme. Všechny tyto…
Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou,…
Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme…
Vše koření rozdrtit v hmoždíři, potřeme tím maso a necháme marinovat. Na rozpálenou pánev dáme maso. Až je maso hotové, dáme ho na talíř. Na výpek z masa dáme asi 2…
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odpočinout 2 hodinky. Rozehřejeme troubu a vložíme pekáček se sádlem.Do horkého sádla vložíme maso, česnek a bylinky.…
Batáty nakrájejte na velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte vychladnout.Do velkého hrnce dejte vařit vodu na noky. Batáty rozmixujte tyčovým…
Stroužky česneku oloupeme, ale ponecháme poslední slupičku. Olej zahřejeme na teplotu mezi 65 a 70°C a s česnekem zahříváme 2 hodiny.Po této době vlijeme do sklenice,…
Nasekané bylinky a případně koření na ryby smícháme, zalijeme olejem, promícháme, aby vznikla hustá kašička. Přidáme dle chuti pepř, sůl a zakapeme citronovou šťávou.…
Část vlahého mléka vlijeme do hrnku, vsypeme droždí s cukrem a necháme pár minut vzejít.Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, doprostřed uděláme důlek a vlijeme…
V kastrolu na sádle osmahneme cibuli a párky. Postupně přidáváme mrkev, brambory a zelí. Přidáme dvě snítky rozmarýnu, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme do měkka.…
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.Na sádle s drobně pokrájenou slaninou…