"Ovíněné" telecí srdce na zelenině v Pomalém hrnci

spagetka Kuchařka: spagetka

Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

1 telecí srdce (cca 900 g)
350 g kořenové zeleniny (ideálně čerstvou, já použila pytlík mražené směsi pod svíčkovou)
200 ml suchého červeného vína (Merlot)
pepř čtyř barev
rozmarýn
tymián
chilli vločky
sůl – množství dle vlastní chuti
1 bílá cibule
2 stroužky česneku
tuk na restování
180 ml zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod.

  2. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce ze všech stran a na chvilku odložíme.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší, hrubší kousky, stroužky česneku na plátky.

  4. Na pánvi si rozpálíme tuk a cibuli s česnekem zpěníme, až začnou vonět, vhodíme tam maso a orestujeme zprudka po obou stranách.

  5. Do Pomalého hrnce dáme na dno zeleninu, pak směs cibule, česneku a masa z pánve. Zalijeme vínem. Dusíme na High, (2.stupeň) 2,5 hodiny.

  6. Asi 15 minut před koncem maso vyndáme, ve smetaně rozmícháme trochu vydušené šťávy. Vlijeme do hrnce, vrátíme zpět maso a dodusíme do zhoustnutí.

  7. Srdíčko nakrájíme na tenké plátky. Podáváme se zeleninou, můžeme s bramborem, těstovinami, nebo i jen s pečivem.

    Mně osobně stačí jen ta zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: "Ovíněné" telecí srdce na zelenině v Pomalém hrnci

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    ivulinka: Díky :-8:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ladi, dobře vím, jaké dobroty umí pomalý hrnec, srdíčko takto upravené bude určitě moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji a budu ráda, když zkusíte. :-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Srdiečka máme radi, aj keď najčastejšie mám jahňacie a bravčové. Ale dobré sú všetky. ;-)

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-)) Moc pěkné, chutnalo by mi to s chlebem. Ale kde sehnat telecí srdíčko :-? Ale udělám z hovězího. A určitě s čerstvou zeleninou :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Máme rádi jídla z pomalého hrnce,vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Zajímavý nápad. Akorát na tom talíři by to chtělo trošku upravit. Myslím si že s bramborovou kaší a okurkovým salátem by to "nemělo chybu" . Posílám bod :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: teleci srdicka teleci srdicko jak upravit telecí platky srdce na zelenině pomaly hrnec hovezi srdce telecí v pomalém hrnci telecinsrdce telecí na zelenině vepřové srdce v pomalém hrnci srdce nazelenine tncz nova zelenima