Polévková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu, která nám zbyla po vaření masového vývaru, necháme vychladnout a šťouchadlem na brambory ji v misce rozmačkáme. Přidáme majonézu (ale lepší je tatarka), podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu, která nám zbyla po vaření masového vývaru, necháme vychladnout a šťouchadlem na brambory ji v misce rozmačkáme. Přidáme majonézu (ale lepší je tatarka), podle…
1. Připravte si formu o průměru 22 cm. Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte…
Mořskou tresku potřeme směsí z výše uvedených ingredienci a přendáme na plech s pečícím papírem. Poklademe plátky másla a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů…
1. Připravte si formu o průměru 22 cm. Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte…
Nejprve dáme vařit uzené maso na cca 20 min.Maso vyndáme, do uzeného vývaru nasypeme zmrzlé fazolky a vaříme cca 10 min. Mezitím maso nakrájíme na kostičky. Po uvaření…
Příprava: Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Základní těsto: Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku,…
Troubu rozehřejte na 180°C. Do rozdrcených sušenek vmíchejte máslo a směs nasypte na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte 5 až 10 minut nebo dokud sušenky nezezlátnou…
Předehřejme troubu na 230°C. Jehněčí kýtu opláchneme, ostrým nožem maso prořízneme na různých místech a do zářezů vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme,…
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Tresku necháme rozmraziť, nakrájame na malé kúsky, pridáme troška citronovej šťavy, nastrúhaný syr , korenie na ryby, vajíčko, strúhanku, soľ(alebo vegetu), petržlenovú…
Vše nasypeme do mixéru - máme umixováno a nyní nalijeme do sklenic.
Lilek propícháme vidličkou a pečeme, až je slupka černá. Rozpůlíme ho a vydlabeme.Přidáme sůl, pepř, česnek a koření. Rozmixujeme.
Ingredience na omáčku dáme do hrnce a na mírném ohni dusíme 15 minut. Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a posypeme kořením na pizzu. Na rozpáleném oleji prudce…
Prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v hořčici a zasypeme moukou.Zprudka opečeme.Necháme vychladnout a postupně vmícháme ostatní suroviny.
Očistíme mrkev a jabla nastouháme na jemném struhadle,pokapeme citronovou šťávou aby nám jablka nezhnědla a promícháme. Med,l olej a vodu smícháme a vlijeme do salátu.…
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme ostatní uvedené ingredience a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Sušené ovoce vmícháme do těsta…
Kuře omyjeme a rozřízneme na 2 půlky. Do hrnce dáme vařit vodu, v níž rozpustíme 1 lžičku soli a jednu polévkovou lžíci směsi koření "zlaté kuře". Když se voda vaří,…
Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy.Dip dáme do chladna…
Dip: Sýr rozdrobte do misky, přidejte lžíci zakysané smetany a lžičkou roztírejte dohladka, aby se narušily sýrové hrudky. Přidejte zbytek smetany, majonézu, šťávu z…
Oloupané kedlubny a oloupaná jablka nastrouháme najemno, přebytečnou šťávu vylijeme (a třeba vypijeme).K nastrouhanému přidáme jogurt, podle chuti osolíme, osladíme,…
Z mouky, másla a špetky soli vypracujeme těsto podobné drobence, přidáme KL studené vody a vejce. Hmota se spojí ve vláčné těsto. Pomohla jsem si robotem a byla to…
Omytou zeleninu oškrábeme. Nastrouháme (zvlášť mrkev a celer) na struhadle s většími slzami, nebo nastrouháme škrabkou julienne.Celer na cca 10 min. namočíme ve vodě…
Uvařené a vychlazené špagety rozkrájíme na menší kousky a dáme do mísy. přidáme ostatní suroviny. Sýry nakrájené na malé kostičky nebo nastrouhané na hrubém struhadle,…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, dýni, citronovou šťávu a kůru dle chuti, skořici, kakao, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pokud je těsto husté …
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Reportáž ze Salabky: Tatarák s fermentovaným česnekem a pravým zlatem, dvě mini porce za 1800 Kč a šéfova dokonalá blamáž na konci
Odkud se vzalo zdobení vajec a podávání jehněčího? Poznejte historii velikonočních pokrmů
Vaříme z rajčat: Jak udělat pravé domácí sugo a jak červené plody správně usušit?