Kořeněný králík se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené)…
Rib eye steak z kvalitního masa je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji "kazit" marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Zelené fazolky jsou k němu…
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen…
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu), doporučuji…
Hovězí maso na pórku s houbami je dochucené do asijského stylu. Bude vám chutnat s rýží, nudlemi i počesku s pečivem, či hříšně s knedlíky. Vyberte pěkný kousek…
Při dušení červeného zelí je potřeba trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Chuťově si nezadá se zelím z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, cukety a sýra jsou podávané s výraznou omáčkou z rajčatového protlaku a červeného vína. Skvělé spojení jemné struktury a plné,…
Maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na menší kousky. Slaninu dáme do hrnce, když se začne vypékat, přidáme cibuli, potom maso, po zarestování masa přilejeme trochu…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Očištěná a omytá líčka si osolíme, opepříme, dáme rozmarýn a necháme asi 2 hod. uležet. V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený špíček a necháme ho pěkně…
Vykostěnou kotletu nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a žampiónů. Potom kotletu přehneme na polovinu spíchneme jehlou na…
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme…
Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně…
Do kastrólku nasypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a badyán. Zahříváme na ohni za stálého míchání a jakmile se začne cukr rozpouštět, přidáme pomeranč a citrón. Cukr…
Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem.…
Játra opláchneme,očistíme od případných žlučovodů a blanek a můžeme je rozříznout na polovinu. Slaninu,mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky-asi 0,5cm,cibuli na…
Maso si naklepeme na větší plát. Osolíme a opepříme. Do mísy dáme žloutky a smícháme se smetanou. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.Do hrnce dáme pár kapek oleje a začneme restovat cibulku, až zesklovatí,…
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme česnek. Podlijeme vínem a přidáme rajčata. Vše dusíme a poté přidáme na másle orestované…
Podle návodu na obalu uvaříme červenou čočku do měkka a dáme stranou.Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli, celer a mrkev a smažíme dozlatova. …
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…
Všechny ingredience smícháme a vínem doředíme v hustě tekoucí omáčku. Podáváme ke studené zvěřině.