Marmeláda z červené cibule
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte…
Do hrnce nalijeme čaj,přidáme cukr,šťávu z citronu a pomerančů,nastrouhanou kůru z poloviny citronu,koření a pět minut povaříme.Scedíme,přilijeme víno a přivedeme k bodu…
Na oleji krátce osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a cibulky. Přidáme očistěná játra a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme,…
aloe semlet strojkem na maso přidat ½ kg medu, 7 dcl přírodního červeného vína, 1 dcl čistého lihu nebo kořalky. Dobře uzátkovat na 5 dnů. Tekutina se po 5 dnech…
Králíka si umyjeme a naporcujeme. Připravíme marinádu, česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Do připravené marinády a česneku naložíme porce králíka, uložíme do…
Brusinky, víno a šťávu z jednoho pomeranče promícháme a uvedeme k varu, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v menším množství vody a dochutíme špetkou skořice a špetkou…
Houby očistíme a dusíme na oleji společně s kmínem pepřem. Nyní si osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená obě masa na kostičky, sůl a dusíme.…
Omyté a usušené palce si překrájíme na nudličky a v misce promícháme s 2 lžicemi oleje a kořením Tandori Masala. Necháme na kuchyňské lince cca 30 min. odležet. Mezitím…
Maso naklepeme a ze všech surovin (kromě hub) si vytvoříme marinádu, (nechala jsem marinovat 2 dny), pak maso vložíme do hrnce a dusíme, přiléváme vodu,po půl hodině…
Hovězí maso nakrájíme na porce nebo kostky. Osolíme a opepříme. Nyní vepřový bůček nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše na sádle orestujeme. Vše…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky stejně velké jako maso, které jsme předtím zároveň osolili a opepřili. Pokud máte mladou cuketu, nemusíte ji loupat, klidně ji…
Žebírka nasolíme a vložíme do hlubšího pekáče. Instantní polévku rozmícháme v 200 ml vody (teplota vody je závislá na návodu na obalu). K polévce přidáme worchester a…
Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný…
Kuřecí porce osolíme a opepříme, do misky dáme bobkové listy, rozmarýn a zalijeme vínem, přidáme kuře a necháme marinovat tak 30 minut.Poté kuřecí kousky vyndáme z…
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme…
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda. Rozdrobíme bujon a společně…
Roštěnou nakrájím na 100 g plátky a naklepu, potřu našprtaným česnekem, hořčicí, osolím, opepřím, zakápnu vínem a přidám proužek uzeného bůčku a kapie.Každý plátek…
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…
Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a…
Kuře očistíme a naporcujeme ho na 6 dílů. (Kuřecí prsa naklepeme). Každý díl osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm opečeme díly kuřete do zlatova.…
Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru. …
Kapra stáhneme, pokapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Když je kapr skoro hotový, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme marmeládu, víno…
Maso nakrájíme na proužky dáme do misky,přidáme koření,1 lžíci Solamylu,vejce,trochu vody, zamícháme a necháme asi hodinu naložené.V jiné misce smícháme játra stejným…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Dům u dvou Cibulí: Vyrazili jsme do Pohlreichem oceněné restaurace. Na stole noviny a plast, v ústech slast!
Jak vybrat rychlovarnou konvici? Ty nejchytřejší vám prozradí, kolikrát denně jste si vařili kávu
Len je nejlepší materiál na utěrky: Kuchyňský "superman" pohlcuje vlhkost, je odolný vůči plísním a nedrží se v něm prach