Jelení gulášek
Recept ještě nebyl hodnocenOloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".Pak přidáme maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".Pak přidáme maso…
Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze…
Špagety s mletým masem a rajčatovou omáčkou patří mezi velmi oblíbenou rychlovku, kterou zvládne uvařit opravdu každý. Za pár minut máte hotový chutný oběd nebo večeři.…
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.Maso pak vyndáme a na výpeku…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…
Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který…
Připravíme mísu, kam dáme nakrájenou cibuli, maso, vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu červené papriky, protlak a rukama vmasírujeme do masa.Pak vložíme na špalíčky…
Naladit vánoční atmosféru můžeme snadno i s tímto horkým nápojem. Vůně hřebíčku, badyánu a skořice ve spojení s medem, rumem a vínem provoní celý domov. Nápoj si však…
Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na…
Hovězí líčka nepatří mezi maso, které by lákalo na pohled. Oblíbenou přípravu s červeným vínem proslavil v minulých letech Zdeněk Pohlreich. Jde vlastně o poměrně…
Hovězí maso a červené víno prostě patří k sobě. Víno dodá pokrmu jedinečnou chuť a kořenová zelenina celé jídlo skvěle doplní. Pokud zvolíme pro přípravu tlakový hrnec,…
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonale…
Vyzkoušejte kapra připravit i jinak než v trojobalu. Kapří filety s vůní šalvěje, tymiánu a rozmarýnu jsou přelité výpekem z červeného vína. Silná zredukovaná šťáva…
Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito…
Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilejeme víno a zahříváme, dokud není směs horká …
Houby si předem namočíme do vlažné vody. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce. V pekáčku na…
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou…
Fazole jsou luštěniny, které nabízí mnoho variant využití od pikantních gulášů a polévek až po sladké řezy. Naslano se ale nejčastěji připravují s rajčatovým protlakem a…
V kastrolku bez jakéhokoli tuku necháme škvířit na kostičky nakrájený bůček s celými cibulkami. Když oboje zezlátne, vyjmeme je. Do kastrolu dáme sádlo a maso nakrájené…
Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Sytá a aromatická masová omáčka, obohacená o rajčata, bylinky a jemné koření spolu se špagetami tvoří dokonalé jídlo. S tímto receptem připravíte výborný oběd nebo…
Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama. Klepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. Mokrýma rukama děláme válečky, které pak na grilu…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…