Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie123 kJ /
29 kcal
Bílkoviny1,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,60 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,06 g
– nenasycené0,12 g
–– mononenasycené0,02 g
–– polynenasycené0,10 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Klasický ruský boršč Videorecept

Klasický ruský boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat trochu jinak. Společné mají maso, zelí a červenou řepu. Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho…

45natalie

175 min

Zelňačka z hlávkového zelí Videorecept

Zelňačka z hlávkového zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé…

Jikotka

50 min

Zelný salát s mrkví

Zelný salát s mrkví

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Čerstvé zelí je jednou z těch nejdostupnějších surovin. Lze ho použít jako přílohu, ale stejně tak dobře může chutnat s čerstvým pečivem k odlehčené večeři. V zimě je…

recepty73

15 min

Křenové zelí Videorecept

Křenové zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Máte rádi čalamády? Tuto vyrobíte z nakrouhaného hlávkového zelí, cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek dáte do sklenic, zavíčkujete a ani…

Severinka

60 min

Rychloutopenci z gothaje

Rychloutopenci z gothaje

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Připravit domácí utopence, známou hospodskou lahůdku, není tak složité. V tomto receptu je místo špekáčků použit salám gothaj, který navrstvíme do sklenice s uzávěrem a…

kamilsenk

50 min

Kuřecí menu na způsob KFC

Kuřecí menu na způsob KFC

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jestli máte rádi kuře z KFC, pochutnejte si na něm v klidu domova. Marinované kuřecí paličky obalíte v mouce a koření, osmažíte dokřupava a dopečete v troubě. K tomu…

Eliza

80 min

Zelí

Zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nakládané zelí, je tradiční pochoutka, která spojuje křupavost čerstvého zelí s lahodně kyselým nálevem. Tento domácí skvost obohatí vaši kuchyni o zdravou a chutnou…

klukodvody

90 min

Zelí do sklenic bez zavařování

Zelí do sklenic bez zavařování

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje…

senky

45 min

Řecké křupavé zelí - skvělé

Řecké křupavé zelí - skvělé

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…

Petr Blek

60 min

Dušené zelí

Dušené zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Poctivé dušené zelí je bezesporu základem pravé české kuchyně. Karamelizovanou cibulkou a přidáním římského kmínu se sladkou paprikou dodáte tomuto tradičnímu pokrmu…

michsamant

45 min

Zelí s křenem a Dekem

Zelí s křenem a Dekem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nakládané zelí má v naší kuchyni tradici. Je surovinou, která by v zimě neměla chybět. Nakrouhané zelí přes noc naložíme s cibulkou, cukrem a Dekem. Další den jej…

Veruncicka

180 min

Bramborou zahuštěné bílé zelí

Bramborou zahuštěné bílé zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Cibuli nakrájíme najemno, v hrnci ji orestujeme buď na sádle a nebo na másle.Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme a pokud je potřeba,…

Ivana K.

35 min

Zelný salát do sklenic

Zelný salát do sklenic

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc…

Nakládané zelí

Nakládané zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Chutná výtečně jen tak samotné, ale je také výborným základem…

cvrnda

135 min

Zelnačka podle mojí maminky

Zelnačka podle mojí maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zelná polévka s mlékem je lahodná a jemná varianta tradiční české zelňačky. Kombinace kyselého zelí, jemného mléka a koření vytváří vyvážený a hřejivý pokrm, který je…

lemarti

45 min

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…

honzam

65 min

Inspirace pohoštění

Inspirace pohoštění

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Inspirace pohoštění - saláty s ovocem.Všechno ovoce použijeme omyté, případně oloupané, vyfiletované apod. Zeleninu vždy pečlivě očištěnou. Sušené ovoce propláchnuté…

Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

1.Nejdříve si nakrájíme zelí na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet (zelí sedne, zmenší objem). 2.Dále si nakrájíme…

1 2 3 9