

Staročeský Krobeš
Postup přípravy receptu
Oloupeme brambory a uvaříme je ve slané vodě, slijeme a prolisujeme.
Hmotu promísíme s moukou a pořádně rozválíme.
Nařežeme na stejně velké obdélníky, na které klademe nastrouhané zelí. Zarolujeme a pečeme dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Staročeský Krobeš
-
Přidala jsem víc mouky, dělala ze syrového i kysaného zelí, syrové zelí jsem trochu opepřila a osolila, ke kysanému přidala anglickou...s tím kysaným to bylo chuťově lepší
foto a
3
-
Hodně zajímavéé!!! Zkusíme!!
-
Jednoduché a jistě dobré...
Špagetko, u tebe by bylo potěšením se stravovat, tvoje soukromá kuchařka musí čítat desítky, možná stovky receptů a ty je střídáš tak, že se zopakují maximálně dvakrát do roka... Máš můj obdiv.
-
Já věděla, že to mám v naší kuchařce. U nás to je jednak pod názvem Muzikanti a to zelí bylo kysané.Dochucovalo se cukrem i solí,pokud bylo třeba. Peklo na sádle a zapíjelo teplým mlékem i zakysankou, jo jíst se musí hned zatepla.Nebo zelňáky, tam se ale to kyselé zelí dusilo nejdřív s kmínem, jo ale vařily se, pak se sypaly cibulkou a škvarky
-
To nastrouhané zelí se nijak neochucuje?Ani sůl?
-
To zelí je čerstvé nebo kysané? Děkuji za odpověď
Jinak je to zajímavý recept