Segeďák

Vepřové maso Doba přípravy: 80 minut 18 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 80 minut 18 názorů

Suroviny 6-8 porcí

1/2 kg vepřové plece
0,5 kg libovějšího bůčku
sádlo
jedna sklenka sladkokyselého zelí
dvě velké cibule
červená mletá paprika
pepř
sůl
kmín (drcený)
Masox
smetana
kroupy
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle, přidáme maso na malé kostky. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Ochutíme kořením. Vaříme nejlépe v papiňáku.

  2. Po uvaření (ne úplném rozvaření) přidáme zelí a ještě asi 20 minut povaříme. Dáme masox a zahustíme smetanou s moukou. Poté přidáme předem uvařené kroupy a nakonec asi dva stroužky česneku. Podáváme s rohlíkem či houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Segeďák

  • Zana26 Zana26(neregistrovaný)

    lada:Tak to je klasický segeďák,tenhle je právě jinak dobrý díky kroupám...:-p

    Odpovědět

  • lada lada(neregistrovaná)

    segedak budu varit o vikendu,ale ne s kroupama,:-p
    ale s pravym domacim knedlickem

    Odpovědět

  • Zana26 Zana26(autor receptu)

    Anna Kocikova:Děkuji:-K Jsem mladá vařím od 18 a je mi teprv 26,tak skouším...Díky za foto.:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Nevím,jak zněl původní název,ale my jsme si na"segeďáku"včera pochutnali:-pByla jsem moc zvědavá na ty kroupy a tato zvláštní kombinace mě mile překvapila;-):-K
    Zanuš za príma receptík Ti děkuji:-KPosílám bodík a foto:-)Manžel měl s rohlíkem a já s knedlíkem:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • anička anička(neregistrovaná)

    Zana26: Já osobně si myslím, že si to můžeš nazvat jak chceš, když tady prozkoumáš názvy jiných receptů, tak budeš zírat, co tu vše dle názvů je a ono je to něco jiného, než by mělo být. Hlavně, že chutná a tobě přeji krásný den:-K

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Zana26: ještě jsem neviděl segeďák jen jako vodu se zelím, myslíš, že přidáním krup je to segeďák? :-((:no::-//:-(

    Odpovědět

  • Zana26 Zana26(autor receptu)

    A je výborný,není to jen voda se zelím...

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    anička: malé bramboráčky určite nie, sú vyprážané na oleji a v guláši je smotana, to by ti narobilo riadnu šarapatu v črevách ;-) k segedínskemu jedine knedľa alebo čerstvý dobrý biely chlebík :yes: inak, ani mne tu nepasujú krúpy a masox, aj ked ten občas použijem. ale ked sa urobí dobrý základ na mäso - soľ, korenie, cesnak, kvalitná pekne červená paprika - netreba žiadny masox ;-)

    Odpovědět

  • Zana26 Zana26(autor receptu)

    tejaja:Jestli jsi maďar či co,tak to musíš vědět no...:-)A maďarský proto,že je od mé babičky která se jmenuje Maďarová,tak to mě nedošlo,že se budete tak vehementně zastávat maďarů.Prostě jsem to myslela jinak...:-(

    Odpovědět

  • gabina gabina(neregistrovaná)

  • gabina gabina(neregistrovaná)

    Csaba:Prečo hovoríš za Maďarov je to len tvoj osobný názor.

    Odpovědět

  • Csaba Csaba(neregistrovaná)

    Guláš zaujímavý,možno aj chutný, ale prečo madˇarský??!!!! :no::no::no::-//:-// S Madˇarmi má asi tolˇko,ako ja s Čínˇanmi :-D:-D Prosím pre úctu k madˇarkému kuchárskemu umeniu-premenujte ho. :no::no::no:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    anička: no, možná?;-)

    Odpovědět

  • anička anička(neregistrovaná)

    Jana Remkova: Já bych si k tomu možná dokázala představit malé bramboráčky:-8:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já nevím, jestli je, nebo není maďarský, Terezka má asi pravdu, že ne, ale s těmi kroupami zní zajímavě;-). No, ale guláš bez knedlíku si neumím přestavit. Ani brambory, ani rýže, těstoviny by mi k tomu nechutnaly;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: segedínský guláš maďarský recept segedak z trouby segedak v papiňáku nejlepsi segeďåk segedak od babičky segedák z krkovičky segeďak z gulase kureci segedak segedák guláš segedák z papináku výborný segeďák segedak s bucku recepty na gulaše segedak dobrý segedák segeďák z pečeného masa segeďák v troubě gulas s kroupami segedak se smetanou madarský segedák segedínský guláš s kroupami