

Segeďák
Suroviny 6-8 porcí
- 1/2 kg vepřové plece
- 0,5 kg libovějšího bůčku
- sádlo
- jedna sklenka sladkokyselého zelí
- dvě velké cibule
- červená mletá paprika
- pepř
- sůl
- kmín (drcený)
- Masox
- smetana
- kroupy
- česnek
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle, přidáme maso na malé kostky. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Ochutíme kořením. Vaříme nejlépe v papiňáku.
Po uvaření (ne úplném rozvaření) přidáme zelí a ještě asi 20 minut povaříme. Dáme masox a zahustíme smetanou s moukou. Poté přidáme předem uvařené kroupy a nakonec asi dva stroužky česneku. Podáváme s rohlíkem či houskovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Segeďák
-
lada:Tak to je klasický segeďák,tenhle je právě jinak dobrý díky kroupám...
-
segedak budu varit o vikendu,ale ne s kroupama,
ale s pravym domacim knedlickem -
Anna Kocikova:Děkuji
Jsem mladá vařím od 18 a je mi teprv 26,tak skouším...Díky za foto.
-
Nevím,jak zněl původní název,ale my jsme si na"segeďáku"včera pochutnali
Byla jsem moc zvědavá na ty kroupy a tato zvláštní kombinace mě mile překvapila
Zanuš za príma receptík Ti děkujiPosílám bodík a foto
Manžel měl s rohlíkem a já s knedlíkem
+5
-
Zana26: Já osobně si myslím, že si to můžeš nazvat jak chceš, když tady prozkoumáš názvy jiných receptů, tak budeš zírat, co tu vše dle názvů je a ono je to něco jiného, než by mělo být. Hlavně, že chutná a tobě přeji krásný den
-
Zana26: ještě jsem neviděl segeďák jen jako vodu se zelím, myslíš, že přidáním krup je to segeďák?
-
A je výborný,není to jen voda se zelím...
-
anička: malé bramboráčky určite nie, sú vyprážané na oleji a v guláši je smotana, to by ti narobilo riadnu šarapatu v črevách
k segedínskemu jedine knedľa alebo čerstvý dobrý biely chlebík
inak, ani mne tu nepasujú krúpy a masox, aj ked ten občas použijem. ale ked sa urobí dobrý základ na mäso - soľ, korenie, cesnak, kvalitná pekne červená paprika - netreba žiadny masox
-
tejaja:Jestli jsi maďar či co,tak to musíš vědět no...
A maďarský proto,že je od mé babičky která se jmenuje Maďarová,tak to mě nedošlo,že se budete tak vehementně zastávat maďarů.Prostě jsem to myslela jinak...
-
-
Csaba:Prečo hovoríš za Maďarov je to len tvoj osobný názor.
-
Guláš zaujímavý,možno aj chutný, ale prečo madˇarský??!!!!
S Madˇarmi má asi tolˇko,ako ja s Čínˇanmi
Prosím pre úctu k madˇarkému kuchárskemu umeniu-premenujte ho.
-
anička: no, možná?
-
Jana Remkova: Já bych si k tomu možná dokázala představit malé bramboráčky
-
Já nevím, jestli je, nebo není maďarský, Terezka má asi pravdu, že ne, ale s těmi kroupami zní zajímavě
. No, ale guláš bez knedlíku si neumím přestavit. Ani brambory, ani rýže, těstoviny by mi k tomu nechutnaly