Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné ledvinky

Ledvinky mnoho z nás připravuje klasickým způsobem na cibulce s troškou kmínu. Ale proč neudělat z ledvinek něco netradičního, což závitky zajisté jsou. Jako příhoha se bude hodit dušená rýže a zeleninový salát.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby namáčení ledvinek

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby namáčení ledvinek)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 177 kJ /
281 kcal
Bílkoviny13,63 g
Tuky12,00 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 29 mg
Sodík 1,60 g
Sůl3,80 g
Sacharidy27,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté ledvinky rozkrojíme po délce, nerozřízneme ale úplně, musí být plátek! Vykrájíme močovody, propláchneme v několika vodách a na 30 minut namočíme do mléka. Po půlhodině znovu ledvinky omyjeme v horké vodě a vysušíme je. Krok 2: Pláty položíme na prkénko, potřeme hořčicí a položíme 1/2 plátku šunky, 1/2 plátku sýra, proužek papriky, kousek klobásy a pár plátků žampionů. Stočíme, propícháme kovovými jehlami nebo párátky, aby nám držely. Krok 3: Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, vložíme plněné ledvinky, které opečeme po všech stranách. Pak mírně podlijeme a dusíme do měkka. Krok 4: Nakonec vše osolíme, opepříme a dochutíme sójovou omáčkou. V trošce vody rozmícháme Solamyl v množství podle potřeby, nalijeme k ledvinkám, tím je zahustíme a pouze převaříme.

TIP: Různé způsoby zahušťování pokrmů

Zveřejněno 29. 12. 2008

Poznámka autorky Bibinka

Můžeme přidat česnek, petrželku, improvizaci se meze nekladou a každý si může na náplň dát to, co má rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné ledvinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpz1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné ledvinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpz1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vyzkouším "ledvinkové ptáčky"<3

Aničko, tak se tu usmívám, jak ty ledvinky toho tvého manžela oslovili-jsem moc ráda;-) Ani, řekni mu, že je nemůže jíst tak často, (platí to pro všechny vnitřnosti), mohl by z toho dostat DNU, tak bacha. Jako chlebík se to nedá jíst:-D Ještě jsem ti ani nepochválila fotku, moc hezká

;-)Bibinko,ještě jednou dík:-KTeprve je pondělí večer a manžel už loudí,kdy zase budou:-D:-O
Dělávala jsem jak Janka R.,máme ledvinky moc rádi.Ale pokud mohu doporučit i za Tebe-kuchaři,kuchařinky,nebojte se a zkuste,to balení není tak hrozné;-)a výsledek je:-p:-*:yes:

Aničko, jsem moc ráda, že vám chutnalo, to mě potěšilo a s tím plněním, to mi povídej, je to víc pracné, ledvinky kloužou a než je člověk konečně sepne, tak si trošku užije:-D, ale výsledek stojí za to;-):-p

Bibinko;-)děkuji za nádherný recept:-Kdnes jsme si moc pochutnali:-pDo plňky jsem dala krájený uzený česnekový bok a jistě znáš mou úchylku,když nemám hořčici;-):-)):yes:Máš opravdu super recept:-pu plnění mi tekly nervy,ale vyplatilo se:-D:-))Škoda,že mohu poslat jen jeden bod+:yes::yes::yes:

Môžete zmenit názov? Vyzerá to tak, že varíte Vaše ľadviny...

Dnešní oběd:-p,nebyly doma žampióny ,tak to bylo bez toho.Mňamka a pošmákly jsme si.:yes:Zahustila jsem troškou smetany.

plněné jsem je ještě nedělala, ale u nás se dělají dušené s červenou fazolí (s konzervy), k tomu brambůrky a celá rodina má až boule za ušima.:-D

Jiřinko, do toho se někdy dej, jsou výborný. Já se těšila už od rána, jak si pošmáknu:-D

Bibi,fotky jsou vynikající,nějak jsem recept přehlídla,dobře žes ho připoměla :yes::yes::-p:-p

Dají malinko víc práce se zavinutím(kloužou), ale výsledek stojí každopádně za to:-!:-!:-p
Nejlepší je, si závitky prošít jehlama a pak ovázat, jehly se můžou pak vyndat a nitě až z hotových(já vám je tam nechala)Recept jsem tu měla dlouho osamocenej, tak jsem ho udělala fotkama "věčně živým":-D

Jirina Kotkova 29. 12. 2008 19:29
Taky dávám do oblíbených a v novém roce vyzkouším:-O:-*:-!

Tématické fráze:
ledvinky recept, recept na ledvinky omáčka, teleci ledvinky, nejlepsí vepřové ledvinky, plněné vepřové ledvinky, top recepty ledvinky omáčka, recept na ledvinky, pikantní ledvinky, nejlepší recept na ledvinky, omačka z ledvinek, ledvinky horcice, veopřové ledvinky v hořtičné omáčce, teleci ledvinky v horcicne omacce, kuchine, vepřové ledvinky plněné, omáčka z vepřových ledvinek, zmrzlinovač diskuze, plnene sojove platy, recepty plněné vepřové ledvinky, top trecepty omáčka z ledvinek

Suroviny:
ledvinky vepřové, hořčice plnotučná, šunka, sýr uzený, klobása ostravská, žampióny, omáčka sojová, cibule, paprika čerstvá červená, olej, sůl, pepř, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu