Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 725 kJ / 2 563 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,50 g |
| Tuky | 200,15 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 800 mg |
| Sodík | 6,03 g |
| Sůl | 14,50 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme a naporcujeme.
Krok 2: Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran.
Krok 3: Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na kolečka, sójovku a koňak.
Krok 4: Mísu přikryjeme a 3 hodiny necháme odležet.
Krok 5: Do velkého kastrolu jen o málo širšího než mísa dáme pařáček a dostatek vody.
Krok 6: Na pařáček dáme mísu, kastrol přikryjeme pokličkou a vaříme v páře doměkka. Trvá to asi 2-3 hodiny. Je-li třeba, opatrně dolijeme vodu do kastrolu.
Krok 7: Pak mísu vyjmeme a necháme kachnu okapat.
Krok 8: Na vysoké pánvi nejlépe železné rozpálíme hodně oleje - asi půl litru a jednotlivé porce kůží dolů na něm opečeme dokřupava, až naberou červenofialovou barvu. Podáváme s rýží a ostrou omáčkou (sójovka, pálivý olej nebo tabasco, mletý kmín).
Zveřejněno 31. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šantungská kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9g64
Moje poznámka
Šantungská kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9g64
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 1 hodinou
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 33 minutami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 47 minutami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 1 hodinou
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 3 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 3 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 4 hodinami
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 4 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Saphena před 4 hodinami
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty na kachnu,
recepty z kachny,
porcovaná kachna,
kachna v páře,
příprava kachny,
kachna recepty s bramborem nebo rýží,
pecena kachna porcovaná,
kachna recepty,
kachna na páře,
úprava kachny,
kachna porcovaná,
šantunská kachna,
santungska kachnadusena v pare,
porcelánová kachna,
jak pripravit kachnu,
recept na kachnu s rýží,
recepty na kacenu,
šontunská kachna,
porcovana kachna recept,
jak se peče porcovaná kachna
Suroviny:
kachna,
pórek,
zázvor,
sůl,
kmín mletý,
badyán,
omáčka sojová,
koňak,
olej
Komentáře (16)
Ukládám si, moc se mi to líbí, čínu mám ráda a kachnu v mrazáku