Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 740 kJ / 5 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,49 g |
Tuky | 442,08 g |
Vláknina | 10,10 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 6,33 g |
Sůl | 15,50 g |
Sacharidy | 82,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.
Krok 2: Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).
Krok 3: Masovou směs dáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a pečeme asi 1,5 hodiny, až hovězí maso změkne. Pokud je třeba, doléváme po trochách horkou vodu.
Krok 4: Pak přidáme jemně nakrájenou cibuli a pečeme dále 20 minut.
Krok 5: Nakonec vmícháme smetanu a chvíli pečeme, až směs zrůžoví (udělá se ten správný sosík).
Krok 6: Příloha: knedlík, chléb, pečené brambory, příp. sterilované okurky.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
Moje poznámka
Staročeský kuthan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQqv
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 2 minutami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 41 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Tématické fráze:
staročeské recepty,
kutchan,
kuthan jídlo,
kutan,
staročeský kutchan,
staročeskýkuthan,
staročeský recept,
staročeský pekáč,
staročeské výrazy,
staročeský kudhan,
co je to kutchan,
co je kutchan,
jídlo kuthan,
staročeeské recepty,
staroceske jidlo,
staročeský kutlan,
kuthan pekáč pánev,
slovo kuthan,
starocesky kutan,
kuhtan recept
Suroviny:
hovězí zadní,
bůček vepřový,
klobása pikantní,
slanina anglická,
hořčice plnotučná,
hořčice kremžská,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
cibule,
smetana na vaření
Komentáře (36)
Musíte ještě u každého receptu, podle kterého jste uvařil, kliknout na UVAŘENO.
Co jsem označi jako oblíbené,tak jsem uvařil. Nicméně je vedete, že jsem neuvařil nic. To Vám musím přinést na ochutnávku? dvorakxyz
Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená
Díky za pěkně barevné obrázky
Posílám obrázky.
nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic
Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím
Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché
VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!
Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!!
Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..
Děkuji
Ale vyzerá to veľmi zaujímavo a krásne...+