Zapečené špecle s kuřecím masem
Jednoduchý recept na jídlo z jednoho pekáčku, který lehce zvládne i začátečník. Pokud si chcete práci ještě více ulehčit, vyložte si pekáček pečicím papírem a nebude muset mýt nádobí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 956 kJ / 1 902 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 289,33 g | 
| Tuky | 62,27 g | 
| Vláknina | 9,80 g | 
| Cholesterol | 758 mg | 
| Sodík | 2,20 g | 
| Sůl | 5,47 g | 
| Sacharidy | 42,25 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Zapečené špecle s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRyY
Moje poznámka
					 
				
Zapečené špecle s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRyY
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 9 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 10 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 10 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 10 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 10 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 10 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 10 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							halušky s kuřecím masem, 
						
						
							co jsou špecle, 
						
						
							špecle s uzeným masem, 
						
						
							špecle babica, 
						
						
							zapečené gnocchi s kuřecím masem, 
						
						
							zapékané špecle, 
						
						
							špecle se smetanou, 
						
						
							noky příloha špercle, 
						
						
							vaječné špecle, 
						
						
							zapečené bramborové noky, 
						
						
							špecle s kuřecím masem a žampiony, 
						
						
							bramborove špercle, 
						
						
							zapečené špecle se špenátem, 
						
						
							jídla s kuřecím masem, 
						
						
							švábské noky, 
						
						
							špecle se zelím a uzeným masem recept, 
						
						
							vaječné špecle recepty, 
						
						
							špecle se špenátem a kuřecím masem, 
						
						
							bramborové recepty, 
						
						
							spatzle recept
						
					
						Suroviny:
						
							špecle, 
						
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							koření kari, 
						
						
							sýr eidam, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
	 
 
Komentáře (21)
Špecle (z německého Spätzle) jsou vaječné nudle (někde nočky) užívané v jihoněmecké (bavorské, švábské), jihorakouské, švýcarské, alsaské a jihotyrolské kuchyni. Podávají se jako příloha, případně samostatně se špenátem, se slaninou nebo na sladko. Na rozdíl od slovenských halušek neobsahují brambory.
Špecle jsou špecle a bramborové jsou podle mně gnocchi. Ale asi to bude fuk, jak se to jmenuje. Hlavně, že to bude chutnat.
Jinak to jsou takové nočky "jako halušky", ale bez brambor - jen z mouky a vajec. Výraz se tuším z němčiny. V Bavorsku jsou dost populární - co myslíš Výbušná?