Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 221,77 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 964 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu.
Krok 2: Dobře je osušíme.
Krok 3: Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka.
Krok 4: Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme.
Krok 5: A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bazalkové pesto stálezelené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAp6
Moje poznámka
Bazalkové pesto stálezelené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAp6
Nejnovější recepty
Kuřecí rychlovka na tymiánu
Přidáno před 4 hodinami
Pizza šneky
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové bábovičky bez mouky vhodné pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 6 hodinami
Muffiny s kávovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Fazolové houstičky bez mouky pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelené smoothie s jogurtem
Valis před 3 hodinami
Tvarohový linecký koláč
zackovam před 4 hodinami
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
PavRex před 5 hodinami
Kynuté knedlíky s rebarborou
LudmilaT před 5 hodinami
Tvarohový koláč na listovém těstě
Ivaho před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
PavelK33 před 6 hodinami
Vietnamská grilovaná kachna
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Ředkvičkový salát
wimra před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Misshell před 8 hodinami
Tématické fráze:
bazalkové pesto bez piniových oříšků,
bazalkové pesto recept,
bazalkové pesto top recept,
bazalkové pesto,
pesto z bazalky,
recept na bazalkové pesto,
pesto z bazalky recept,
bazalkove pesto recept slovensky,
zelené pesto z bazalky,
pesto,
pesto bazalka,
pesto recept,
top recepty bazalkové pesto,
recept na pesto z bazalky,
recept na bazalkový pesko,
bazalkove pesto bez ořechů,
zelene pesto,
pesto bazalkové,
recepty z bazalky,
bazalkove pesto zelene
Suroviny:
bazalka čerstvá,
parmazán,
ořechy piniové,
česnek,
olej olivový
Komentáře (8)
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
To blansirovani je zajimave.