Staročeské zelníky
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 7,71 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 75,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme z nich většinu vody.
Krok 2: Okapané kysané zelí překrájíme a přidáme k nastrouhaným bramborám.
Krok 3: Přidáme vejce, solamyl a sůl.
Krok 4: Těsto pořádně promícháme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme menší placičky.
Krok 5: Můžeme podávat samostatně nebo se zeleninou.
Zveřejněno 30. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
Moje poznámka
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
Nejnovější recepty
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové knedlíčky s mákem a dušenými meruňkami
Přidáno před 7 hodinami
Gnocchi s cuketou a špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Salát s opečeným kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
Přidáno před 16 hodinami
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s jogurtem
PetrAmis před 5 minutami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marienka@ před 14 minutami
Fofr bublanina
Skrabi před 17 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kajkajak před 21 minutami
Dubajská čokoláda
Revali před 28 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Magic111 před 28 minutami
Kuře na jiný způsob
Blazenka před 41 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Kamculka před 56 minutami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 1 hodinou
Banánová vláčná bábovka
Prakva před 1 hodinou
Tématické fráze:
zelniky,
zelníky z kysaného zelí-recept,
zelníky recept,
recept na zelniky,
staročeské recepty,
zelníky - recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
nejlepší zelníky,
recepty zelniky,
recept zelniky,
smazene zelniky,
zelníky smažené,
zelník,
zelníky z kysaného zelí,
jak se delaji zelniky,
recepty na zelníky,
staočeské zelniky,
staročeské zelí,
recept na zelník,
zelniky z kysané zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
vejce,
solamyl,
sůl,
olej
Komentáře (76)
byl moc dobrý Vlaďěna
Dovolím si přidat foto.
...jinak si myslím, že kdyby babičky měly dřív Podravku (Vegetu) a levný olej, tak by to taky používaly.
... 22th v neděli bych měl mít dokvašené zelí, tak se na to hned vrhnu
Třeba osoby s diabetem by je neměly používat vůbec, protože smažené škroby (včetně těch v bramborách) jsou pro ně jako jed. V mouce jsou škroby taky, ale ne v čistém stavu (jako ve škrobové moučce). Takže spíš použít mouku obilnou a čím tmavší, tím lepší. Obsahuje méně škrobu.
Tom Beyk: nie som síce bernardýn, no slintám tiež=práve ich idem robiť a dúfam, že budú rovnako dobré, ako od pani Jany Remkovej
Tom Beyk: děkuji
Máš je úžasné