Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
Kapusta je super zdravá zelenina, přesto je v naší kuchyni velmi opomíjená. Zde je výrazně ochucená kořením a česnekem a v kombinací s vepřovým masem vám zajisté bude chutnat. Doplněná brambory či jinou oblíbenou přílohou je vítaným obědem či večeří.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 179 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,80 g |
Tuky | 51,85 g |
Vláknina | 51,10 g |
Cholesterol | 534 mg |
Sodík | 515 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 108,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VKl5
Moje poznámka
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VKl5
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
veprove s ruzickovou kapustou,
vepřové maso s růžičkovou kapustou,
recepty s růžičkovou kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
růžičková kapusta s masem,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou,
veprove s bramborem a kapustou
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
kapusta růžičková,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
pepř,
bobkový list,
rozmarýn čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
solamyl
Komentáře (69)
Zároveň děkuji za natočení videa
prosciuto:hosta již odpověděla za mě,ale děkuji za upozornění a cením si toho
To se málo kdy stane,že jsou lidé takto všímaví a upozorní na kopírování receptů na jiných webech
Před více lety jsem byla administrátory Dobrot požádána,abych své recepty dávala i na jejich web.Takže všechny recepty včetně fotek jsou opravdu moje
Omluvte mě - nadále se nebudu k tomu vyjadřovat, je to neslušné vůči autorce tak krásného receptu.
na nase.dobrotynakazdyden.eu/recept/3453-Veprova-plec-na-cibulis-ruzickovou-kapustou#komentare
istá "kuchárka" ukradla Váš recept.
Mrzí ma to.
Mne to ale nebude vôbec vadiť, ak všetky komentáre (moje a s nimi súvisiace) vymažete.
Už sa ohlásili ľudia, ktorí aj keď s tým nesúhlasia, aspoň reagovali.
To teda znamená, že potraviny, ktoré potrebujú zásadité prostredie nikdy nestrávime?
Máte znalosti z chémie, aby ste to vyvrátili?
Danca:Danuško,děkuji
prosciuto:Takže asi ani tato kombinace surovin není,co se zdraví týká vyhovující http://www.toprecepty.cz/recept/24154-kapusticky-v...
Ale ať stíháte odpovídat na všechny dotazy,tak by nebylo od věci založit v diskuzi nové téma ohledně správného vaření a stravování.
Odpadlo by Vám pod mým receptem pročítání dalších případných komentářů,které se týkají tohoto receptu
Ja ani náhodou netvrdím, že to je jediný správny spôsob.
Pretože ma zaujal.
Pokladám ho za veľmi vydarený a pritom tak jednoduchý.
A samotná fotografia pomáha a láka recept prečítať, event. uvariť.
Teší ma, že ste rada, že sa mi recept páči.
Tými dlhými komentármi som nechcel nikomu nič vnucovať.
Ak si to niekto prečítal a na niečo mu to poslúžilo,
možno niečo spraví pre svoje zdravie. Je škoda, že sa
tieto informácie nedostali k nám, ked to naše zdravie
najviac potrebovalo - keď sme vyrastali a boli by sme
si zvykli na zdravšie stravovanie.
prosciuto:Jistě máte v mnohém pravdu,ale víte,jaké jídlo se podává např. pacientům v nemocnici
Po 3-4 hodinách (dá sa predpokladať, že tráviaci proces je ukončený, kedže bol v správnej kombinácii - zelenina sa môže kombinovať so všetkým), si dáte trebárs tie zemiaky, či ryžu, knedlík, alebo čo Vám najviac chutí.
Poviete: no ty si blázon, nebudem jesť samé zemiaky!
Takže si musíte vybrať - zdravo, alebo "tradične".
Nemyslite si, že mne to s prílohou nechutí (nie varené zemiaky, to som najmenej 30 rokov nejedol, jednoducho nemôžem, spomienky na školskú jedáleň a režim mi to psychicky nedovolí). Ale sa snažím tomu vyhnúť. Nie vždy sa mi to podarí (návšteva u niekoho, recepcia atď.)...
Tento spôsob kombinovania potravín má ešte ďalšiu prednosť.
Ak sa striktne dodržuje, telesná váha sa priblíži k ideálnej, bez rozdielu veku. Pocit hladu na začiatku je vďaka rýchlejšiemu a bezproblémovému tráveniu. Zrejme poviete: celý život som takto jedol, mne to ináč nechutí. Súhlasím. Rozdiel je v tom, že aj jednotlivé potraviny začnete vychutnávať ináč. Zrazu zistíte, že netreba toľko soli, ani iných "jedov" a konečne zistíte tú pravú chuť každej potraviny.
Ale stejně jsem se nedozvěděl,co teda za přílohu,já bych se jen masa a kapusty nenajedl
Za predpokladu, že vieme, že určité potraviny pre strávenie potrebujú zásadité prostredie v žalúdku a iné zase kyslé, tak to najjednoduchšie vysvetlenie je tu. Žalúdok (mám na mysli pochopiteľne ľudský), je schopný vytvoriť tráviace šťavy buď zásadité, alebo kyslé. Napriek tomu, že ľudský organizmus je najdokonalejší aparát, aký bol kedy vymyslený, žalúdok nie je schopný súčasne vytvoriť tráviace šťavy aj zásadité a aj kyslé. Čo to v praxi znamená?
Že časť potravy, ktorú sme zjedli, nemôže stráviť. Niekto povie: ja mám 20 rokov a môžem zjesť aj klince (hřebíky). Kto má 60 rokov, pravdepodobne nepovie to isté. Otázka: Čo sa deje s tou časťou potravy, ktorú sme nestrávili. V tele sa rozkladá, tak isto, ako keď sa pokazí nejaká potravina po záruke. Čo s ňou spravíme? Skončí v kontajneri. Ale žalúdok nemá takúto možnosť. Niekto povie: zajtra skončí vo WC. Možnože časť. To, čo žalúdok strávil má tiež odpad. To znamená, že to zostane v tele zle strávené. Tam sa to rozkladá a ide do krvi. Potom máme bolenie brucha, plyny atď. To po rokoch sa prejaví ako množstvo chorôb a my nevieme prečo. Veď som jedol tak, ako celý život. To je práve to. Keď k tomu pridáme zloženie dnešných potravín (všetky E-čka, umelé hnojivá pri pestovaní, antibiotiká pre rýchly rast zvierat atď.)
Myslím, že stačí.
Jednoduchá chemická reakcia v žalúdku.
Rakovina, Alzheimer, Parkinson a množstvo iných.
To nie je môj objav - to bolo zistené, dokázané a potvrdené pred viac ako 80-timi rokmi. Ako je možné, že sa o tom mlčí?
A zisk potravinárskych a farmaceutických fabrík?
Teraz už stačí?
Úplne s Vami súhlasím, dokonca si niekedy myslím, že vtedy sme nemali žiadne informácie a preto nás mnoho vecí neznepokojovalo. Vedeli sme, že súdružka Ivanovová splnila päťročný plán už v druhom roku a ešte, že súdruh Husák, po vzore zo Slovenska, kde mali v roku 13 mesiacov (Mesiac československo-sovietskeho priateľstva) pridal aj v Čechách 13-ty mesiac - apříl.
Kto vie, čo je horšie.
On prosciuto: asi odpoví sám, ...možná má specifické zkušenosti (vědomosti) které nám nejsou známy
Sám jsem žádostiv jak odpoví, ale možná zabrousí mezi enzymy, tvorbu inzulinu a porušeni acido-bazické rovnováhy organizmu.
Triviálně řečeno, je to jako ptáti se člověka o kterém nevíme že trpí celiakií, co že mu vlastně vadí na chlebu s máslem a šunčičkou...
P.S.
Také od jisté doby jím buď maso+kapustičky, nebo kapustičky+ brambory
Moc hezký recept a obligátně krásná fotka