Jitrnice
Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už přemýšlíte, s čím si ji dáte?
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 56 minutami
Buchta z cukety
Martina101 před 1 hodinou
Vepřové na houbách
radbastim před 1 hodinou
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 1 hodinou
Těstovinový salát
Elen0766 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
mafinka888 před 2 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 2 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 3 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
hlava vepřová,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.