Jablkové chutney
Jablkové chutney je lahodná směs jablek, koření a cukru, která skvěle doplní nejen sýry, ale také grilovaná masa nebo pečené pokrmy. Jeho sladko-kyselá chuť, zvýrazněná jemnou pikantností, dělá z tohoto chutney vynikající přílohu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 307 kJ / 3 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,10 g |
Tuky | 9,80 g |
Vláknina | 109,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,26 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 881,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka očistíme, odjádříme, i se slupkou nahrubo nakrájíme. Oloupanou cibuli rovněž nakrájíme nahrubo, citron pokrájíme na tenká půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme.
Krok 2: Vše vložíme do kastrolu, přidáme ocet a rozinky, přivedeme k varu a 15-20 minut necháme probublávat. Jablka musí změknout, ale nerozvařit se.
Krok 3: Přidáme cukr, promícháme, mírně vaříme 30-45 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmícháme sůl a koření.
Krok 4: Naplníme do horkých čistých sklenic, otřeme je, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Za měsíc můžeme chutney používat, je dokonale proleželé.
Zveřejněno 7. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7M5w
Moje poznámka
Jablkové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7M5w
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
chutney z jablek,
jablečné chutney,
chatní,
jablkové čatní,
jablkové recepty,
jablkové chatney,
chatni z jablek,
chatney z jablek,
chutney,
chatny,
jablkové chatny,
jablečný chutney,
chutney recept,
chatny z jablek,
jablkové chatní,
jablečné chatni,
chutney k syru,
jablkové chatne,
recepty z chutney jablkového,
chutnay z jablek
Suroviny:
jablko,
cibule,
citron,
rozinky,
česnek,
ocet ovocný,
cukr hnědý,
sůl,
zázvor,
skořice mletá,
kurkuma
Komentáře (4)
počula som, že sa aj zachladí horúci pohár v studenej vode?
ďakujem za rady :)