Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky

Jídla z jednoho pekáčku sklízí úspěch nejen u strávníků. Ocení ho zejména hospodyňky, protože příprava nezabere moc času a ušpiní se minimum nádobí. Tentokrát jsme k bramborám a krkovičce přidali i jablko, které příjemně osvěží chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 55 min

90 min (35 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

větší pečící sáček o velikosti alespoň 35 × 43 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 987 kJ /
1 670 kcal
Bílkoviny133,29 g
Tuky64,47 g
Vláknina27,94 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 1,63 g
Sůl3,60 g
Sacharidy127,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a bez vody přesypeme do velké mísy. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k bramborám. Krok 3: Jablka omyjeme, neloupeme, jen vykrájíme jadřince a taktéž nakrájená na osminky vsypeme do mísy. Krok 4: Pak přidáme celé žampiony, maso, zbylé suroviny a pořádně promícháme. Krok 5: Solíme o trošku víc (ochutnáme), protože brambory hodně soli vezmou do sebe a jablka s cibulí se postarají o sladší chuť. Suroviny můžeme nechat chvíli odležet. Krok 6: Poté všechny suroviny z mísy vsypeme do pečícího sáčku. Sáček zbavíme přebytečného vzduchu a uzavřeme drátkem. Sáček propíchneme několikrát vidlicí (jehlou apod.), ale jen shora, aby při pečení vroucí šťáva nevytékala. Krok 7: Sáček dáme do pekáčku, směs rovnoměrně upravíme a pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme necelou hodinu – okraje brambor mají být zlatavé a pod směsí zůstane vypečená šťáva. Krok 8: Po upečení sáček na jednom konci rozstřihneme (pozor na horkou páru!) a buď přendáme jednotlivé porce na talíře, nebo servírujeme na pekáčku, a každý si vezme podle chuti.

TIP: 20 oblíbených pokrmů z jednoho pekáčku

Zveřejněno 30. 9. 2010

Poznámka autorky mirca75

Koření na krkovičku obvykle obsahuje směs mleté papriky, česneku, cibule, pepře, kmínu, soli

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZJX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZJX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem dělal na oběd a byla to opravdu mňamka. :yes:

Vynikajúce mäsko,v rúre bolo necelú hodinku ale bolo mäkučké, ostatná príloha ok, ja som to ale prehnala čerstvými bylinkami, takže bolo dosť aromatické, ale napriek tomu dávam si jedničku:yes:

dobrota

Dneska jsem delala prvni pytlickovy recept a musim rict,ze jsme si opravdu pochutnali :yes: Asi ty pytlicky na peceni budu kupovat casteji :-D

Portál Seznam

Dneska jsme měli k obědu a opravu jsme si pochutnali :yes::-p

Vypadá to úžasně:-p

Popletko:-) moc mě těší, že jsi vyzkoušela a že vám chutnalo:-8. To je ta nejkásnější odezva na vložený recept:-K.
Ještě chci všem zpětně poděkovat, za milé komentáře:-).

jidlo vyborny, dnes jsme meli na obed,pochutnaly jsme si.:-p :-p Pridavam foto - no nejak se mi nedari :-( No co, hlavne ze se obed vydaril ;-) :-D Bodik jsem uz pridelila predtim , dik za dobrou inspiraci :yes::-K

Lída (neregistrovaný/á) - já je kupuji v Tescu, Albertu a pod. větších řetězcích u alobalů, pečicích papírů atd. :-)

Mirco:-Kjak málo stačí a jídlo se téměř samo baští:yes:fotografie nejen v září září;-)23.bodík:yes:

prokristapána:-8:-OMirčo,vidím,že včerejší depréze je v tahu a ty jsi opět na svým:-D:-D:-D:yes:chvála bohu:-D:-D:-Dnádhera:-8:-K:-*:yes:a bod:-!;-)

Mirčo to je krása:-O:-O+1 a opět ukládám:yes:

Mirčo ,krása:yes:

Tématické fráze:
šťavnatá krkovička z trouby, co s krkovičkou, štavnatá krkovička pečená v troubě, hřibový pekáček, šťavnatá krkovička, krkovička na jablkách, šťavnatá krkovice, maggi nápady šťavnatá krkovička, recepty s krkovickou, maggi šťavnatá krkovička, stavnata krkovicka v sacku, krkovička v troubě, šťavnatá krkovička maggi, stavnata krkovička s bramborem, recept s krkovičkou, krkovička, jablko, cibule, vepřová krkovice s kostí pečená v sáčku, co s jablky, pečená krkovice s jablky, mail hod-ami.co.il loc:cz

Suroviny:
krkovice vepřová, brambory, žampióny, cibule, jablko, koření krkovička, koření grilovací, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, tymián, rozmarýn, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu