Třeboňské kapří hranolky
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je jednoduchá a důležitým základem úspěchu je dobře ochucená marináda.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 912 kJ / 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,81 g |
Tuky | 3,83 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,78 g |
Sůl | 21,60 g |
Sacharidy | 144,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třeboňské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6jx
Moje poznámka
Třeboňské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6jx
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 54 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Tématické fráze:
třeboňské rybí hranolky,
rybí hranolky,
kapří hranolky stupka,
rybí hranolky recept,
rybí hranolky recept,
rybí hranolky video,
rybý hranolky,
smažené rybí hranolky,
kapří hranolky šupina,
kapří recepty,
hranolky,
filetování kapra,
rybí hranolky třeboň,
stupka kapří hranolky,
recept na rybí hranolky,
vykošťování kapra,
třeboňský kapr recepty,
trebonsky kapr,
marinada na kapří hranolky,
kapří
Suroviny:
kapr,
česnek,
omáčka sojová,
paprika sušená sladká,
zázvor mletý,
kmín mletý,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
paprika sušená sladká,
olej
Komentáře (39)
Dobrou
Chtěla jsem přidat fotku, ale snědli jsme je tak rychle, že jsem ani nestihla fotit
Manžel umí vykostit ryby, ale chyběla mu ta poslední vychytávka s příčným naříznutím po kterém kosti prostě zmizí
Kapr nepatří mezi mé oblíbené ryby (mimo čerstvě uzeného), ale tahle úprava mě nadchla
A mimochodem, vždy si u Vás výborně pochutnáme a dokonce spolu s dalšími nám nevadí čekat, až se uvolní stůl...
dám vědět, jak to dopadlo, děda rybaří a tak se určitě nějaký kapřík u našich najde
Musím se přiznat, že jsem kapra dlouho pokládala za bláto, které chutná jako když se nalokáš vody z bahnitého rybníku; bláto, z nějž trčí kosti; a znala ho jen od mámy, takže jen nasoleného a obaleného a usmaženého jako řízek plný kostí...
Ale tento recept mě naprosto rozhodil (už tehdy, kdy si ho má dcera objednala coby specialitu Šupiny - ona je děsná, zásadně si objednává sama a téměř vždy rybu), byl prostě dokonalý a nikdy bych nevěřila, že je možné jíst kapra, vychutnat si ho a nebát se kostí zapíchnutých v krku...
jinak samozřejmě ukládám, ryby miluji, i když dávám přednost mořským....
Příští týden se budu zase vyskytovat u rybího stánku a zkusím kapří filety vcelku, stejným způsobem vykostěné, schválně, jestli to bude také tak skvěle fungovat...
Špagi a Žížalko, Ď.
Irreno, také jsem ho podle pánů z Rožmberka dělala a recept sem napsala a nafotila.
Rebi, byl docela malý, ale stačil i zbyl. I s kostmi (bez hlavy, ocasu a vykuchaný měl kilo dvacet. Krásné čtyři porce (takové, jako na fotografii), i když to moje první vykosťování nás o pár gramů obralo...
Okrájené zbytky i s kostmi jsem strčila do mrazáku a zkusím z nich udělat polévku...třeba se povede.