Třeboňské kapří hranolky
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je jednoduchá a důležitým základem úspěchu je dobře ochucená marináda.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 912 kJ / 696 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,81 g | 
| Tuky | 3,83 g | 
| Vláknina | 10,58 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8,78 g | 
| Sůl | 21,60 g | 
| Sacharidy | 144,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kapra naporcujeme a vykostíme.
	Krok 2: Jednotlivé filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky, soli a trochy vody.
	Krok 3: Dobře promícháme a necháme pár hodin naložené.
	Krok 4: Smícháme hladkou mouku, Solamyl a mletou papriku. V této směsi obalíme rybí hranolky.
	Krok 5: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí několik minut.
	Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší nebo lepenicí, případně s omáčkou ze zakysané smetany a čerstvě nastrouhaného křenu.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Třeboňské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6jx
Moje poznámka
					
				
Třeboňské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6jx
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 34 sekundami
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 41 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 47 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							třeboňské rybí hranolky, 
						
						
							rybí hranolky, 
						
						
							kapří hranolky stupka, 
						
						
							rybí hranolky recept, 
						
						
							rybí hranolky recept, 
						
						
							rybí hranolky video, 
						
						
							rybý hranolky, 
						
						
							smažené rybí hranolky, 
						
						
							kapří hranolky šupina, 
						
						
							kapří recepty, 
						
						
							hranolky, 
						
						
							filetování kapra, 
						
						
							rybí hranolky třeboň, 
						
						
							stupka kapří hranolky, 
						
						
							recept na rybí hranolky, 
						
						
							vykošťování kapra, 
						
						
							třeboňský kapr recepty, 
						
						
							trebonsky kapr, 
						
						
							marinada na kapří hranolky, 
						
						
							kapří
						
					
						Suroviny:
						
							kapr, 
						
						
							česnek, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							zázvor mletý, 
						
						
							kmín mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (37)
Dobrou
Chtěla jsem přidat fotku, ale snědli jsme je tak rychle, že jsem ani nestihla fotit
Manžel umí vykostit ryby, ale chyběla mu ta poslední vychytávka s příčným naříznutím po kterém kosti prostě zmizí
Kapr nepatří mezi mé oblíbené ryby (mimo čerstvě uzeného), ale tahle úprava mě nadchla
A mimochodem, vždy si u Vás výborně pochutnáme a dokonce spolu s dalšími nám nevadí čekat, až se uvolní stůl...
dám vědět, jak to dopadlo, děda rybaří a tak se určitě nějaký kapřík u našich najde
Musím se přiznat, že jsem kapra dlouho pokládala za bláto, které chutná jako když se nalokáš vody z bahnitého rybníku; bláto, z nějž trčí kosti; a znala ho jen od mámy, takže jen nasoleného a obaleného a usmaženého jako řízek plný kostí...
Ale tento recept mě naprosto rozhodil (už tehdy, kdy si ho má dcera objednala coby specialitu Šupiny - ona je děsná, zásadně si objednává sama a téměř vždy rybu), byl prostě dokonalý a nikdy bych nevěřila, že je možné jíst kapra, vychutnat si ho a nebát se kostí zapíchnutých v krku...
jinak samozřejmě ukládám, ryby miluji, i když dávám přednost mořským....
Příští týden se budu zase vyskytovat u rybího stánku a zkusím kapří filety vcelku, stejným způsobem vykostěné, schválně, jestli to bude také tak skvěle fungovat...
Špagi a Žížalko, Ď.
Irreno, také jsem ho podle pánů z Rožmberka dělala a recept sem napsala a nafotila.
Rebi, byl docela malý, ale stačil i zbyl. I s kostmi (bez hlavy, ocasu a vykuchaný měl kilo dvacet. Krásné čtyři porce (takové, jako na fotografii), i když to moje první vykosťování nás o pár gramů obralo...
Okrájené zbytky i s kostmi jsem strčila do mrazáku a zkusím z nich udělat polévku...třeba se povede.