Řezy s jablečným sněhem
Nadýchaný jablečný sníh a vláčné těsto tvoří spolu dokonalou kombinaci, která si získá srdce každého milovníka sladkého. Vyzkoušejte recept, který je jednoduchý, rychlý a přitom působivý.
Suroviny pro 1 plech
plech s vyšším okrajem 30 × 20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 283 kJ / 2 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,12 g |
| Tuky | 144,34 g |
| Vláknina | 33,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 590 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 332,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas zapneme na 150 °C.
Krok 2: Jablka okrájíme a nastrouháme na jemné nudličky, které promícháme s citronovou šťávou.
Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky na chvíli odložíme.
Krok 4: Žloutky ušleháme s cukrem do hladkého, téměř bílého krému, který znásobí svůj objem. Poté všleháme olej a mléko a vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 5: Těsto nalijeme na menší plech s vyššími okraji, vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 °C asi 10 minut.
Krok 7: Mezitím ušleháme bílky se špetkou soli, vešleháme cukr. Jablka vyždímáme a vmícháme opatrně do sněhu tak, aby "nespadl".
Krok 8: Jablečný sníh navrstvíme rovnoměrně na předpečený korpus a dopečeme na 150 °C, dokud povrch nezezlátne. Řídíme se vlastní troubou.
Krok 9: Hotový moučník posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 18. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s jablečným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myzE
Moje poznámka
Řezy s jablečným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myzE
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
Sojkal před 32 minutami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 1 hodinou
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 2 hodinami
Uherská pěna
Daami před 3 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 4 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 4 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 5 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Tématické fráze:
buchta s jablky a sněhem,
moučník se sněhem,
moučníky se sněhem,
řezy s jablky a sněhem,
moučník s jablky a sněhem,
jablečný moučník se sněhem,
buchta s bilkovym snehem,
jablečný koláč s bílkovým sněhem,
jablečné řezy,
pečená jablka se sněhem,
jablecna buchta se sněhem,
jablecna buchta s bilkovym snehem,
kolac s jablecnym snehem,
rezy s jablky,
sníh s jablky,
jablečné řezy se skořicovým sněhem a čokoládou,
modřínové řezy,
řezy,
sněhové řezy s jablky,
řezy s jablky a se sněhem
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
jablko,
cukr krupice,
šťáva citronová,
cukr skořice
Komentáře (26)
Někdy nechám naopak korpus plně upéct a pak nahoru už jen sníh a nechat ho zatáhnout do zlatova, ale to je jiný moučník, s ovocem...
AniCiz, ty modřínové šišky pravé jsou