Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 242 kJ /
536 kcal
Bílkoviny10,66 g
Tuky32,93 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 231 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: Vejce si rozšleháme se špetkou soli a na omaštěné pánvi si uděláme dvě omelety, o velikosti naklepaných plátků. Krok 3: Houby si nakrájíme na jemno a zlehka je se špetkou soli orestujeme na kousku másla. Krok 4: Na připravené plátky si dáme omelety, na proužky nakrájený celer, orestované houby, na kolečka nakrájenou cibulku, nakrájenou papriku a kousek másla. Maso na okrajích lehce přehneme a pak plátky svineme do tvaru roládek. Konce spíchneme jehlami, obtočíme nití. Krok 5: V hrnci si rozehřejeme olej (sádlo), vsypeme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak vložíme roládky, necháme je ze všech stran zatáhnout a podlijeme vroucí vodou do 2/3 výšky masa. Pak přidáme větvičku rozmarýnu, přilijeme 1 dcl červeného vín, lehce osolíme a necháme pod pokličkou dusit do měkka. Dle potřeby maso otáčíme a jemně podléváme vodou. Krok 6: Hotové roládky vyjmeme a uložíme stranou do tepla. Krok 7: Vydušenou šťávu si zahustíme zlatou jíškou z hladké mouky atrošky tuku (popřípadě záklechtkou) a necháme asi 15 minut provářet. Pak omáčku přecedíme přes hustý cedník, dolijeme zbylé víno, dle potřeby dochutíme solí a necháme ještě chvilku provářet, až se nám na povrchu objeví tuk (glanc). Krok 8: Z roládek odstraníme jehly (nitě), nakrájíme je na šikmé plátky a na talíři přeléváme omáčkou. Podáváme s rýží, hous. knedlíky, bramborami.

Zveřejněno 18. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8wY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8wY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Roládky jsem dělala se vším co je v receptě uvedeno a byly úžasné.Jen se po nich zaprášilo.Recept mám uložený mohu jen dporučit zasílám obrovskou pochvalu :-);-);-)

;-) Mirčo ty jsou úžasné a ty fotky:yes::yes:+1:-K

ˇMirčo, roládky máš krásný, nakonec jako vždycky a protože já je ráda dělám a máme je rádi, tak udělám i tu tvojí. Máš 14.bod:yes:

Tak tenhle recept určitě stojí za vyzkoušení:yes::yes:

Mirůůůů, ty a Tvoje roládky! Úžasné, víc slov nemám :-O :yes:;-) Šikovná holka! +11

Děkuju vám:-K. Elizo, ono to vypadá, že je toho hodně, ale je tam od každého vždy jen "kousek", takže se chutě netlučou. Nemám příliš ráda takové ty "zbytkové" plňky a většinou vybírám, co k sobě pasuje a co ne (tedy, alespoň dle mé zkušenosti a chuti;-)).

moc pekny foto sikula..:-)

Senzace,fotky jsou boží.:yes: Rozmarýn,víno, houby.Nemám slov.:yes::yes::-)

Mirčo nádhera:-p:yes:

Nejdřív se mi zdálo, že je v receptu příliš surovin, ale ony se k sobě vlastně dobře hodí... Takže proč ne. Asi neozkouším, řapíkatý celer a tepelně upravená paprika nenašly shodu s našimi chutěmi, ale chci napsat, že fotky jsou krásné a recept určitě velmi "vychutnaný"...:yes:

Moc krásný recept i fotky:yes:. Omeletky do rolád dělám taky, nejen že to hezky vypadá, ale i to hezky drží:-)
Posílám Ti velké +:-)

miru, to je moc pěkný recept - jen vypustím ten celer :-8 ale jinak za 1*, ukládám, až potkám nějaké hezké hovězí;-):yes:

Kolikrát si nadávám, že sem večer nepolezu, no a udělám to zas....:-//:-D:-D:-p:-p:-p:-K:-K:yes::yes: Miru, ta kombinace s rozmarýnem :-p, no to ukládám hned

Tématické fráze:
hovězí roláda na houbách recepty, hovězí roláda na víně, hovězí roláda na houbách, hovězí roládky, recept hovězí rozmarýn, hovezí roláda, hovezi s rozmarynem, hovězí na houbách s vinem, recepty - hovězí roláda, kuřecí roláda s houbami, kuřecí roláda s houbama, hovězí rolády na houbách, houby rozmarýn, hovězí zadní plátky, hovězí maso s houbami, hovězí na houbách, hovězí rolády, hovězí roládky, rolada z hovezich platku, hovězí roláda plněná houbami

Suroviny:
hovězí zadní, vejce, sůl, pepř bílý, hořčice plnotučná, celer řapíkatý, houby čerstvé, paprika čerstvá červená, cibulka zelená, máslo, víno, rozmarýn, olej, cibule, mouka hladká

Přidat fotografie receptu