Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Sejkory, halušky, bramborák i mnoho dalších názvů dle regionu. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně, jako ho pekly naše babičky.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 648 kJ / 1 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,27 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 38,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 330,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66r7
Moje poznámka
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66r7
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 40 minutami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 1 hodinou
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závin tažený jablečný
Majkaa před 6 minutami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 37 minutami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 39 minutami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 51 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 59 minutami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 1 hodinou
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 1 hodinou
Kuře na paprice
Kajkajak před 1 hodinou
Tažený štrúdl
Majkaa před 2 hodinami
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 2 hodinami
Tématické fráze:
sejkory,
sejkory recept,
bramboráky jako od babičky,
krkonošský bramborák,
krkonošské recepty,
krkonošská jídla,
bramborové sejkory,
recept sejkory,
recept na sejkory,
krkonošské bramboráky,
sejkory na sladko,
krkonoské sejkory,
jídlo sejkory,
bramboráky z nových brambor,
krkonošský guláš recept,
krkonšské sejkorky,
bramborák na plotně,
babiččiny bramboráky,
krkonošsky gulaš,
kaborky
Suroviny:
brambory,
krupice pšeničná,
česnek,
kmín drcený,
cibule,
majoránka,
sůl,
tuk na smažení,
sádlo
Komentáře (122)
a my je tu na topkách dokonce máme
https://www.toprecepty.cz/recept/13418-valasske-po...
indrja (neregistrovaný/á): tuhle variantu jsme také dělali a dělávám
Nám to pekl děda a říkali jsem tomu bramborový dědek - po něm. Ten česnek a slaná chuť dohromady se sladkým ovocem - nádhera.
Krupice se tam dává od pradávna. Jinak ať si tam každý dává, nač je zvyklý, třeba i hladnou mouku
Odjakžiavá sa dáva hladná múka, aby placky boli lahodné a nie hrubéééé.
Jsem z Orlických hor a u nás se této dobrotě říká kramfleky
Zatím NIC nenahradilo pořádná kachlová kamna ,která měla několik trub,kamnovec atd.