Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová sekaná se zeleninou

Cuketová sekaná se zeleninou je skvělá ještě teplá, čerstvě po upečení, ale výborně chutná i zastudena jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit uzeninu nahradit třeba hříbky nebo žampiony podušenými na cibulce.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

zapékací mísa 27 × 18 cm

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 421 kJ /
2 730 kcal
Bílkoviny137,37 g
Tuky167,04 g
Vláknina65,15 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 5,24 g
Sůl13,29 g
Sacharidy152,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu důkladně umyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle, mírně osolíme, promícháme a necháme 10 minut vypotit. Poté pořádně vymačkáme puštěnou tekutinu. Krok 2: Oloupanou mrkev a celer nastrouháme se sýrem a uzeninou na hrubém struhadle. Česnek nastrouháme na jemném struhadle. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Promícháme vše s cuketou, přidáme všechny zbývající suroviny a opět důkladně promícháme. Krok 4: Předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Směs přemístíme do vymazané a vysypané zapékací nádoby a v předehřáté troubě pečeme 40–50 minut do zlatavé barvy. Doba pečení záleží na výšce sekané. Zapíchnutím špejle vyzkoušíme, je-li upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo. Krok 6: Můžeme podávat teplé i studené.

Zveřejněno 22. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cuketová sekaná se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WRXQ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cuketová sekaná se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WRXQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná lepši jsem nejedla ...z talíře to hnedka bylo pryč 👍

LenuleJ.: Pochvala mě potěšila,moc děkuji😍

teny1:gurmán:remosku nemám,ale určitě i v ní upečené muselo být dobré:-)

Anna Kocikova: ....a je úroda cukiet a mala som ich až nad hlavu;-( Znovu som som robila sekanú a bez lahôdkových kvasníc a piekla som to v remoske a .......:-p:-p:-p:yes:

cecilka: :yes::-8

Určitě by to nebylo špatné upéct v Remosce.;-)

gurmán: dnes jsem to v remesce dělala a bylo to super:yes:

ivan:Také děkuji:-K

Veľmi pekne ďakujem za radu. Prajem všetko dobré...

ivan:Děkuji za pochvalu:-K Tyto cuketové sekané a nákypy se většinou pečou při 180°C,ale můžete z počátku péct i na 170° a 20minut před koncem trošku přidat.Je vždy lepší ke konci zapíchnout do"těsta"špejli a jestli ji vytáhnete čistou,neolepenou,tak je upečeno:-)

ivulinka:Ivulinko děkuji:-K

Vypadá to dobre. Na koľko stupňov to dať piecť? Ďakujem

Cuketu přes léto cpu téměř do všeho...a nikdo to doma nepozná:-D, když já ji tak miluji:-8
Aničko, bodík za dobrý recept a krásné obrázky:yes:

teny1:Teny,velice mě potěšily oba komentáře a jsem ráda,že jste si pochutnali:-*Moc děkuji:-K:-K
Manžel včera koupil 2malé cuketky,tak jsem pekla znova.Tentokrát jsem místo uzeniny dala na cibulce podušené hříbky a bylo to snad ještě lepší:-p
Jdu to dodatečně dopsat do poznámky:-)

Za komenty i bodíky všem děkuji:-K

Napoledne teplé, teď studené a opět vynikající, snad ještě lepší než teplé. Výborně jsem si pochutnala, fakt super.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

cecilka: Tak oliváč ani mne nechutí, nútim sa a dávam si ho do šalátov, keď už je taký zdravý...:-))
Hostu som pochopila, tie emotikony vyzerali divne - možno si mala napísať, že ti to lahôdkové droždie nechutí. Ale nejde o život.:-))

magdalenka:nie, rovnako ako mi nechutí olivový olej.

cecilka:vyslovene ti lahôdkové droždie nechutí?

hosta:Viem, čo je lahôdkové droždie a asi aj preto ho považujem za zbytočnú prísadu do cuketovej sekanej. A okrem toho, nemôžem mať vlastný názor a vyjadriť ho? Pekný víkend.

hosta: lahôdkové droždie je skvelé, často si ho len tak na dochutenie nasypem trochu do polievky na tanieri.
A Aničkin recept sa mi páči. Ďalšia možnosť, čo s cuketou...:yes:

Tématické fráze:
cuketová sekaná na plech, sekana z cukety na plech, recept na cuketovou sekanou, zeleninová sekaná z cukety, cuketová sekaná bez mouky, recepty z cukety sekaná, sekaná se zeleninou, sekaná z cukety, sekaná pro gurmány, cuketová sekaná s mrkví, co z cukety, sekaná s cuketou, sekaná s mozzarelou a s cuketou, zeleninová sekaná, zeleninové recepty, jáhly s cuketou, igurmet.cz, cuketa se zeleninou, sekaná z cukety s houbami, sekana s cuketou recept

Suroviny:
cuketa, mrkev, celer, sýr tvrdý, uzenina, krupice dětská, strouhanka, olej, kypřící prášek do pečiva, vejce, česnek, cibule, cibule lahůdková, kmín drcený, majoránka sušená, libeček čerstvý, sůl, pepř mletý, tuk, krupička

Přidat fotografie receptu