Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánské vepřové s česnekovou kaší

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MarcelaPa

Náročný

Doba přípravy 315 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 300 min

315 min (15 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 280 kJ /
2 457 kcal
Bílkoviny191,63 g
Tuky133,12 g
Vláknina47,30 g
Cholesterol 629 mg
Sodík 535 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy109,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140°C. Krok 2: Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka. Krok 3: Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chutí osolte a nakonec do
kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

Zveřejněno 9. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7GR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7GR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mayhem: děkuji moc, jsem ráda, že chutnalo.:-)

Je na naprosto skvělé a úžasné. Dlouho jsme si takhle nepochutnali. Mňam.:-K:yes::yes:

Děkuji všem za hezké komentáře.:-)

Maso vypadá lákavě, skvělá kombinace koření, to nemůže být nedobré, ukládám.Kaše určitě taky moc dobrá, jen chci podotknout, že v naší rodině se odjakživa dělala bramborová kaše z podmáslí, nebo kefíru, taky moc dobré. Vyzkoušejte.

Vypadá to na " famózní " receptík ( hlavně ta kaše ) díky:-p

A mně se to taky líbí, výborná kombinace :yes:;-)

Ta kaše se zakysankou a pečeným česnekem:-p - určitě zkusím:yes:

mika59: děkuji.:-K

Taky se mi to líbí :yes::yes:

maris: díky,:-K sice to trochu trvá, ale výsledek stojí za to:-!

Marcelko, moc se mi recept líbí, určitě je to dobrota:-p:-):yes:+

Tématické fráze:
vepřová pečeně s bramborovou kaší, toskánská pečeně, veprove s kasi, vepřová pečeně po toskánsku, pečené plecko s cesnekovou kaši, toskánské vepřové maso, toskanske z vepřového masa, vepřové na česneku, recept na vepřová plec s kaší, toskanske maso recept, kýta po toskánsku, tokanska pečeně, toskánská vepřová pečeně, toskánské brambory, toskánská pečeně recept, toskánská hovězí pečeně, vepřová kýta po toskánsku, vepřová pečeně s bramborovou kaší recept, toskánské vepřová pečeně, toskánské vepřová plec

Suroviny:
kýta vepřová, olej olivový, sůl, pepř, kmín celý, rozmarýn, koření oregáno, chilli paprika sušená, česnek, olej olivový, sůl, brambory, máslo, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu