Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,96 g |
Tuky | 63,33 g |
Vláknina | 24,64 g |
Cholesterol | 417 mg |
Sodík | 1,43 g |
Sůl | 3,49 g |
Sacharidy | 90,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky.
Krok 2: Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Krok 3: Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou (vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence "číny" s více sosem.)
Krok 4: Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat.
Krok 5: Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut.
Krok 6: Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru), fazole a petrželku.
Krok 7: Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXqZ
Moje poznámka
Jehněčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXqZ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 22 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 26 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí přední noha,
jehneci cina,
jehněčí nudličky,
jehnečí přední,
jehnečí recepty,
jehněčí ragů na víně,
ragů z jehněčího masa,
ragů z jehněčího,
jehněčí,
jehněčí kostky,
skopové ragú,
čína z jehněčího masa,
jehněčí přední recept,
připrava jehnečiho masa,
cina z jehneciho,
přední jehněčí,
jehneci noha,
jehněčíragu,
jehňečí recept,
recepty jehněčí
Suroviny:
maso jehněčí,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
česnek,
sádlo vepřové,
fazole,
petrželka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
rozmarýn sušený,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón zeleninový,
masox,
mouka hladká,
voda
Komentáře (6)