Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plecko s mrkví a jablkem

Dušené vepřové maso s mrkví je pro mnohé strašák školních jídelen. V této úpravě si ale tento pokrm rozhodně zamilujete. Kyselkavá jablka dodají dušené mrkvi příjemnou svěžest a balzamikový ocet přidá komplexní sladkokyselý "ocásek".

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 80 min

110 min (30 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 600 kJ /
1 577 kcal
Bílkoviny106,18 g
Tuky106,42 g
Vláknina14,22 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,80 g
Sacharidy42,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kostky. Krok 2: V rozehřátém kastrolu opečeme slaninu do křupava. Vložíme nakrájené maso, okořeníme provensálským kořením, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Krok 3: Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka asi 60-90 minut. Krok 4: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji najemno. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na tenké nudličky. Krok 5: V druhém kastrolku rozpálíme olej a přidáme cibuli, jablka a mrkev. Vše zarestujeme. Krok 6: Okořeníme dle chuti skořicí, muškátovým oříškem, badyánem, hřebíčkem, chilli a citronovým pepřem. Dle potřeby můžeme podlít, ale jablka i mrkev pustí šťávu. Krok 7: Dusíme do konzistence, kterou máme rádi - buď na skus nebo úplně doměkka. Krok 8: Nakonec k mrkvi a jablkům přidáme balzamiko, promícháme a vypneme. Dochutíme. Chuť by měla být lehounce pálivě nasládlá a svěží. Krok 9: Maso podáváme s dušenou mrkví, jablkem a vařeným bramborem.

TIP: Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem

Zveřejněno 29. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plecko s mrkví a jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KvjM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plecko s mrkví a jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KvjM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

KuchtaPaja: Děkuju moc za vyzkoušení a že jste si pochutnali:-K:-K

obed byl vynikajici! Moc jsme si pochutnali! Velice zajimava kombinace chuti, tento recept muzu vsem jen doporucit!:yes:

KuchtaPaja: já to nesmíchala, ale klidně můžeš, je to na tobě. A děkuji, že vyzkoušíš, pak dej vědět ;-)

o vikendu vyzkousim! :-) A prosim, obsahy obou hrncu se nesmichaji? Na talir proste nalozim maso a pak mrkev s jablky? Dekuji :-)

mika59:Jana Remkova: díky, je to výborné :-K:-K

Jana Remkova: Jani, v poznámce píšu, že knedl byl na dopapání, jinak brambor bude lepší ;-);-);-);-)

spagetka, není to moc vidět. K tomu máš knédl??:-)). Báječná kombinace :-). Zkusím :-)..Jo, knedlík už vidím :-)

Mrkev máme hodně rádi a v kombinaci s jablkem a masem se mi moc líbí.:-p:yes:

Tématické fráze:
top recepty, plecko s mrkví, dušené vepřové maso na mrkví, plecko v mrkvi s muškátovým květem, plecko v mrkvi, plecko na mrkvi, plecko na mrkev, vepřová plec na jablkách skorice mrkev, dušené vepřové maso recepty, vepřové maso dušené v mrkvi, plecko recepty, plec s mrkví top recepty, vepřová plec s mrkví a jablkem, vepřová plec s badyánem, top recepty

Suroviny:
plec vepřová, slanina anglická, mrkev, jablko, cibule červená, ocet balsamiko, skořice mletá, květ muškátový, badyán, koření hřebíček, chilli, pepř citronový, sůl, vývar masový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu