Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 670 kJ / 1 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,86 g |
Tuky | 45,35 g |
Vláknina | 61,10 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 283,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Batáty nakrájejte na velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
Krok 2: Do velkého hrnce dejte vařit vodu na noky.
Batáty rozmixujte tyčovým mixérem, přimíchejte vejce. Přidejte špetku soli a mouku. Vypracujte tužší těsto, ze kterého pomocí dvou lžic vykrájíte noky. Ty si pokládejte na pomoučenou pracovní plochu a poté vložte do vroucí osolené vody. Přiklopte a nechte vařit 7-8 minut. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a vložte do ledové vody, aby se zatáhly. Po chvilince vyndejte na talíř a udržujte v teple. Krok 3: Na pánvi rozehřeje olej. Cibuli i fenykl nakrájejte nadrobno, na oleji opékejte asi dvě minuty. Přidejte (rozmražené) lišky. Pokud jsou větší, překrojte napůl. Přidejte najemno nakrájený rozmarýn, osolte, opepřete a opět dvě minuty za občasného míchání opékejte. Zalije smetanou, nechte prohřát a podávejte. Pokud vám vystydly noky, prohřejte je na pánvi se směsí.
Batáty rozmixujte tyčovým mixérem, přimíchejte vejce. Přidejte špetku soli a mouku. Vypracujte tužší těsto, ze kterého pomocí dvou lžic vykrájíte noky. Ty si pokládejte na pomoučenou pracovní plochu a poté vložte do vroucí osolené vody. Přiklopte a nechte vařit 7-8 minut. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a vložte do ledové vody, aby se zatáhly. Po chvilince vyndejte na talíř a udržujte v teple. Krok 3: Na pánvi rozehřeje olej. Cibuli i fenykl nakrájejte nadrobno, na oleji opékejte asi dvě minuty. Přidejte (rozmražené) lišky. Pokud jsou větší, překrojte napůl. Přidejte najemno nakrájený rozmarýn, osolte, opepřete a opět dvě minuty za občasného míchání opékejte. Zalije smetanou, nechte prohřát a podávejte. Pokud vám vystydly noky, prohřejte je na pánvi se směsí.
Zveřejněno 6. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové noky s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vv7V
Moje poznámka
Batátové noky s liškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vv7V
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 1 hodinou
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 5 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 5 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 7 hodinami
Tématické fráze:
batátové noky,
batátové nudle,
batátové noky recept,
bramborové noky s liškami,
bataty noky,
noky s batáty,
batátové noky se špenátem a smetanou,
noky z batátů,
jak vařit batátové nudle,
batatove gnocchi,
batatoe noky,
batatove noky do polevky,
batátové noky z celozrnné mouky,
;batátoé nudle,
noky k houbam
Suroviny:
batáty,
vejce,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
olej olivový,
cibule šalotka,
fenykl,
houby lišky,
smetana sojová,
rozmarýn,
pepř mletý
Komentáře (4)