Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 380 kJ / 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,00 g |
Tuky | 9,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Podáváme s houskovým knedlíkem, výborná je s těstovinou, bramborem ale i rýží – tedy vlastně je jedlá s jakoukoliv přílohou včetně čerstvého chleba.
Zveřejněno 1. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koňská kýta po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3w5A
Moje poznámka
Koňská kýta po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3w5A
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 16 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 4 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 6 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 8 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 8 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 8 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 9 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta po cikánsku,
koňské maso,
konske maso recepty,
hovězí nudličky po cikánsku,
jak připravit koňské maso,
konska kyta rcepty,
koňský guláš,
koňská kýta recepty,
kuřecí nudličky po cikánsku,
recept vepřová kýta po cikánsku,
koňský guláš po cikánsku,
rozdíl mezi hovězím a konským masem,
co uvařit z koňského masa,
koňská kýta,
čím zpravit hodně pálivý guláš,
konske maso kyta,
rozdil mezy hovezim a konskym masem,
gulas z konske kyty,
kančí kýta po cikánsku,
nudličky po cikansku
Suroviny:
maso koňské,
protlak rajčatový,
koření gyros,
pasta papriková,
sůl,
pepř,
cibule,
máslo,
olej
Komentáře (24)
Diskuze jíst či nejíst je každého věc.
Pojem ušľachtilé zviera vymysleli ľudia, ale čo je to ušľachtilé zviera ? Podľa čoho sa posudzuje ušľachtilosť ?
Kedysi mala švagriná prasiatko, odmalička sme ho hladkali, bolo miláčikom. Keď ho ako "dospeláka" zabili, nemal ho kto jesť, bol to náš Miki. Tak všetko mäso rozdala.
Ak si k niekomu vybudujem vzťah, pravdaže to nezjem, ale mäso v obchode pochádza zo zvieraťa, ku ktorému človek nemá citový vzťah.
Mimochodom, kone sa na rozdiel od prasat, kráv a diviny či hydiny zabíjajú len tie, ktoré by uhynuli, napr. majú zlomenú nohu.
Každé zviera je živý tvor, a človek, či chceme alebo nie, je v prírode predátor, niekedy bohužiaľ.
Ale aj rastliny sú živé, majú pamäť, reagujú...a predsa nikoho nenapadne hovoriť, že sme ich zjedli, hoci mnohé z nich sú tiež ušľachtilé.
Nechajme preto na každom z nás, nech je to, čo mu chutí, čo má rád, a neodsudzujme recept len preto, že je použitá surovina, ktorú my nemáme radi alebo z rôznych dôvodov ju nekonzumujeme.