Postup přípravy
Krok 1: Den předem vezmeme plátky roštěnky, naklepeme lehce z obou stran klouby prstů.
Krok 2: Ve hmoždíři roztlučeme hrst celého pepře (nejlépe barevného) s velkou špetkou soli. Vmasírujeme do masa. Zakápneme olejem, opět vmasírujeme a necháme v lednici do druhého dne. Druhý den maso z lednice vyndáme alespoň hodinku před přípravou.
Krok 3: Druhý den dáme na pánvičku kapku oleje a opečeme z obou stran do křupava slaninu.
Krok 4: Plátky šunky rozkrojíme na půl a na pánvi také opečeme do křupava.
Krok 5: Slaninku i šunku dáme na teploodolnou misku a vložíme do trouby (100 °C) a necháme hřát.
Krok 6: Do kastrůlku vyklopíme fazole, prohřejeme, podle chuti dosolíme.
Krok 7: Na pánvi uděláme vejce na volská oka (jak kdo rád – my raději tekutější).
Krok 8: Dáme na talířek a také strčíme do trouby, aby zůstala teplá.
Krok 9: Rozehřejeme si na sucho grilovací pánev, když začne kouřit, přikápneme trochu oleje, rozetřeme.
Krok 10: Vložíme plátky roštěnky a necháme bez jakéhokoli dalšího zásahu dělat 3 minuty z jedné strany. Pak otočíme, v případě, že grilovací pánev hřeje někde víc a někde míň, přeházíme je. Děláme další 3 minuty. Znovu obrátíme a maso otočíme o 90 stupňů, aby se nám udělala mřížka. Stačí 1 minutka. Opět otočíme – opět 1 minutka. Přendáme na talíř a nejlépe pod kusem alobalu necháme chvilku odpočinout (cca 5 min, dýl to stejně nikdy nevydržíme čekat).
Krok 11: Podáváme s fazolemi, na maso dáme volské oko a celé dozdobíme slaninou a šunkou, případně přidáme něco zeleného.
Zveřejněno 6. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kovbojský stejk (steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Nog
Moje poznámka
Kovbojský stejk (steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Nog
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
stejk,
jak udělat stejk,
kovbojsky veprovy steak,
stejk recept,
stejk priprava,
stejk z roštěnky,
vepřový steak kovboj,
stejk z krkovicky,
stejk se slaninou a vejcem,
fazole k steaku,
druhy pripravy stejku,
steak a fazole,
grylovaci pánev,
stejk s volské oko,
kovbojský steak z vepřové panenky,
stejk na panvi,
kuřecí steak kovboj,
stejk z trouby,
kovbojský steak s fazolí,
stejk z roštěnce
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř celý,
olej,
fazole v tomatové omáčce,
slanina anglická,
šunka,
vejce
Komentáře (4)
Jinak postup, jak uvádím, máme mnohokrát vyzkoušený - jak píše Drobek, steak je machrovina.
A jestli si kdysi kdesi kovboj klepnul ke stejku vejce nebo ne - to se fakt hádat nemíním