Americký bramborový guláš
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 040 kJ / 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,08 g |
| Tuky | 26,75 g |
| Vláknina | 17,92 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 59,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americký bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnz0
Moje poznámka
Americký bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnz0
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 33 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 34 minutami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 1 hodinou
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 1 hodinou
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 3 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramborový guláš,
pečeme s martou stewart,
marta stewart,
recepty marty stewart,
bramborový guláš s hovězím masem,
guláš ze psí konzervy,
marta stewart recepty,
vaříme s marthou stewart,
hovězí bramborový guláš,
m.stewart recepty cz,
marta stewart kuchařka,
psi guláš recept,
recept na bramborový guláš,
bramborový guláš top recepty,
bramborový guláš recept,
bramborový guláš recept,
hovězí stewart,
top recepty bramborový guláš,
vaříme na ohni,
bramborový guláštop recepty
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
olej olivový,
ocet vinný červený,
kmín celý,
majoránka,
vývar hovězí,
brambory,
smetana zakysaná,
petrželka hladkolistá
Komentáře (8)
Marta Stewart? To je případ..., ale kdo umí, ten umí...
A proč že "americký"?
No, tady si přece může do názvu dáti každý co mu libo, i když by to byla i hovadina, což v tomto případě zajisté neplatí, byť jídlo obsahuje i hovädzinu.
Líbí se mi zahuštění guláše 2 a 1/2 hodiny vařenými nakostečkovanými zemáky (ideálně varný typ C)
Přesto si dovolím otázku, proč Americký? Žil jsem tam 29 let a guláš jsem krom vlastní kuchyně neviděl. Kližka se tam vůbec koupit nedá, tohle "podřadné" maso jde do psích konzerv. To jen na okraj.
Přečet jsem si úvod v původním blogu, Marta Stewart, původem Polka, povoláním realitní makléřka se po neúspěších v tomto podnikání vrhla do rad hospodyňkám, mimo jiné i receptům opsaným kde se dalo. Tým kuchařů vařil co našla podle svého nejlepšího svědomí a ona se stala slavnou pokračovatelkou Magdaleny Dobromily na Americkém kontinentu