Americký bramborový guláš
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 040 kJ / 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,08 g |
Tuky | 26,75 g |
Vláknina | 17,92 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 59,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americký bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnz0
Moje poznámka
Americký bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnz0
Nejnovější recepty
Smetanová fazolková polévka s bramborami
Přidáno před 11 hodinami
Hruškový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Roláda z panenky se šunkou, sýrem a špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Smaženice
Přidáno 19. 9. 2025 20:29:00
Květákový řízek
Přidáno 19. 9. 2025 13:40:02
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno 19. 9. 2025 09:58:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Džus z kurkumy a limety
Jozin1958 před 2 hodinami
Kysané zelí ze sudu
Tomas2013 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
poirotka před 2 hodinami
Matjesy z cukety
Barča před 11 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Stefi.f před 11 hodinami
Zapečené kuřecí s kari
Valis před 12 hodinami
Bramboračka s čerstvými houbami
LucieKrou před 13 hodinami
Šopský salát
Kajkajak před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Dannulka před 14 hodinami
Letní cuketový salát s lososem
misula29 před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramborový guláš,
pečeme s martou stewart,
marta stewart,
recepty marty stewart,
bramborový guláš s hovězím masem,
guláš ze psí konzervy,
marta stewart recepty,
vaříme s marthou stewart,
hovězí bramborový guláš,
m.stewart recepty cz,
marta stewart kuchařka,
psi guláš recept,
recept na bramborový guláš,
bramborový guláš top recepty,
bramborový guláš recept,
bramborový guláš recept,
hovězí stewart,
top recepty bramborový guláš,
vaříme na ohni,
bramborový guláštop recepty
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
olej olivový,
ocet vinný červený,
kmín celý,
majoránka,
vývar hovězí,
brambory,
smetana zakysaná,
petrželka hladkolistá
Komentáře (8)
Marta Stewart? To je případ..., ale kdo umí, ten umí...
A proč že "americký"?
No, tady si přece může do názvu dáti každý co mu libo, i když by to byla i hovadina, což v tomto případě zajisté neplatí, byť jídlo obsahuje i hovädzinu.
Líbí se mi zahuštění guláše 2 a 1/2 hodiny vařenými nakostečkovanými zemáky (ideálně varný typ C)
Přesto si dovolím otázku, proč Americký? Žil jsem tam 29 let a guláš jsem krom vlastní kuchyně neviděl. Kližka se tam vůbec koupit nedá, tohle "podřadné" maso jde do psích konzerv. To jen na okraj.
Přečet jsem si úvod v původním blogu, Marta Stewart, původem Polka, povoláním realitní makléřka se po neúspěších v tomto podnikání vrhla do rad hospodyňkám, mimo jiné i receptům opsaným kde se dalo. Tým kuchařů vařil co našla podle svého nejlepšího svědomí a ona se stala slavnou pokračovatelkou Magdaleny Dobromily na Americkém kontinentu