Vepřové řízky v zelném těstíčku
Vepřové řízky v zelném těstíčku jsou lahodným spojením křehkého masa a jemného zelného těstíčka, které pokrmům dodává jedinečnou chuť. Tato vynikající kombinace je originální volbou pro všechny, kteří si rádi pochutnají na něčem netradičním.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 228 kJ / 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,06 g |
| Tuky | 15,42 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,42 g |
| Sacharidy | 11,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové řízky v zelném těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjY1
Moje poznámka
Vepřové řízky v zelném těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjY1
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 24 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 43 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 4 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 15 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřové řízky v pivním těstíčku,
řízky v zelném těstíčku,
veprove rizky,
křimické rizky,
křimický řízek,
řízek v zelném těstíčku,
těstíčko z kysaného zelí,
vepřové řízky v testicku,
řízek v těstíčku z kysaného zelí,
zelné těstíčko,
křimické řízečky,
řízek v kysaného zelí,
řízkykrimicke,
testicko na veprove rizky,
vepřový řízek v pivním těstíčku,
řízky v těstíčku se zelim,
vepřový řízek v těstíčku,
vepřové řízky v v testicku,
vepřové řízky v pivním v těstíčku,
vepřové v těstíčku
Suroviny:
řízek vepřový,
vejce,
pivo světlé,
zelí kysané,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (20)
Velice zajímavý recept, který jistě vyprubuju.
Jen autora žádám o doplnění toho piva, neb jistě á vyzkoušené , které. Ti co znají trochu piva, tak jsou nejen světlé, tmavé, 10,11,12,14 woltové, hodně sladové-hořké, nebo naopak.
DLE MÉHO, KAŽDÉ DOVEDE PŘINÉST NĚCO JINÉHO V CHUTI.
Protože vařím , a řízky jsou častou oblibou, tak je naklepávám jen zlehka, aby nebyly jak školní ,,piják,, , ale pěkný a voňavý kus masa.
PROTOŽE U NÁS v naší oblasti ,, NA SLOVÁCKU JSME ČESNEKOVÍ, TAK MAJÍ VELKOU OBLIBU ŘÍZKY V v takzvané naložené v česneku nebo -ČESNEKOVÉM NÁLEVU. - kdo nemusí česnek, tak mu to nevnucuju.
Česnek se utře se solí a tímto se maso ,podle chuti, potře, a nechá se v misce v ledničce 2-3 dny. potom klasický trojobal. Jen do vajíček dávám trochu podravky. Obal je pak chuťově zajímavější.
NAVÍC strouhanku dělám výhradne NE ZE SUCHÝCH ROHLÁKŮ, ale třeba z těch, co jsou dva tři dny staré. Rozmixuju je v robotě na jemno. Taková strouhanka nesaje tolik tuku, je jemnější , né jak osmažené tvrdá strouhanka. UŽ VŮBEC NE Z KUPOVANÉ STROUHANKY. Zasvěcení ví, že v této jsou všechny možnosti nejen různých druhú rohlíků, ale i vek a chleba, navíc ještě nestejné velikosti a tvrdosti ,,zrnek pečiva,,
,,TOŠ TAK,,