Zelenina v soli
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu jednoho roku. Zelenina zůstane krásně křupavá a jako čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
28 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 944 kJ / 10 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 424,80 g |
Tuky | 82,96 g |
Vláknina | 884,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 215,97 g |
Sůl | 8 038,64 g |
Sacharidy | 1 512,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
Moje poznámka
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
zelenina do polévky v soli,
zavařování zeleniny,
strouhaná zelenina v soli,
korenova zelenina v soli,
mrkev v soli,
recepty na zavařování zeleniny,
zavařování zeleniny do polévky,
zelenina v soli do polévky,
mleta zelenina v soli,
mrkev a petržel v soli,
kořenová zelenina v soli recept,
zelenina vsoli,
závařování celeru,
polévková zelenina v soli,
strouhaná zelenina,
petržel v soli,
zavařování se solí,
nakládaná zelenina v soli,
strouhana mrkev v soli,
zavařování zeleniny na svíčkovou
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
sůl
Komentáře (17)
3 kg mrkve, 1 kg celeru, 1 kg petržel,1 kg cibule, 0,5 kg rajčat červených i zelených, O,25 kg papriky červené i zelené,O,25 kg česneku a 1 kg soli.
Zeleninu nasekáme na robotě nebo i nastrouháme.Na míse promícháme
se solí, napěchujeme do sklenic a nahoře ještě trochu posolíme.Uzavřené sklenice skladujeme ve tmě a chladu(sklep).
Do směsi je možné přidat i 25dg zelených natí(celer,petržel).Ještě
se minestalo,aby se směs zkazila, je aromatická a kromě buchet se dá přidávat téměř do všeho.
Já i kyselinu citronovou nahrazuju šťávou z citronu. Cokoliv hotového z obchodu v sobě už něco "chemického" má