Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín
Spojení jednoduchosti bramborového guláše s nezaměnitelnou chutí segedínu – to je bramborový guláš s kysaným zelím! Výrazná chuť, jemná konzistence a snadná příprava z něj dělají ideální volbu pro rychlý a sytý oběd, který zahřeje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,52 g | 
| Tuky | 51,47 g | 
| Vláknina | 22,99 g | 
| Cholesterol | 125 mg | 
| Sodík | 4,07 g | 
| Sůl | 10,00 g | 
| Sacharidy | 77,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory oloupeme a s uzeninou nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Zelí vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.
	Krok 2: Cibuli na sádle usmažíme do zlaté barvy. Přidáme polovinu česneku, papriku, protlak a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přihodíme brambory a uzeninu.
	Krok 3: Přisypeme koření a sůl a vaříme téměř do měkka. Zelí dáme do jiného hrnce, trochu podlijeme a dusíme cca 10 minut.
	Krok 4: Do téměř měkkých brambor přidáme zelí a promícháme. Mouku rozmícháme v troše vody a přilijeme do vařícího základu.
	Krok 5: Společně provaříme cca 10-15 minut. Dochutíme chilli, zbytkem česneku případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 18. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpOX
Moje poznámka
					
				
Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpOX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							guláš se zelím, 
						
						
							segedínský guláš s bramborem, 
						
						
							jak chutný buřtguláš se kysaným zelím, 
						
						
							gulas se zelim a s bramborem, 
						
						
							bramborový segedinský guláš, 
						
						
							guláš se se zelim, 
						
						
							bramborový guláš, 
						
						
							recepty segedín s bramborem, 
						
						
							buřtguláš se zelím, 
						
						
							brambory kysane zeli parek, 
						
						
							guláš zelí, 
						
						
							bramborovy gulas segedinsky, 
						
						
							bramborovy gulas segedinsky, 
						
						
							bramboráky se zelím, 
						
						
							segedínský guláš s brambor.knedlíkem, 
						
						
							guláš zelim, 
						
						
							bramborák se zelím, 
						
						
							bramborový guláš recepty, 
						
						
							bramborovy guláš recept, 
						
						
							gulas se zelim a klobasou
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							zelí kysané, 
						
						
							párky, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							pasta chilli, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
...já u těhle "mogulů"(husté polévky) začínám s cibulovou jížkou, je to trochu pohodlnější, nemusím potom mouku dovářet.