Sulc z vepřových nožek
Domácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen několik málo přísad a trochu trpělivosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 398 kJ / 95 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,16 g |
Tuky | 0,38 g |
Vláknina | 9,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 17,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kulaté koření a bobkové listy dáme do vajíčka na louhování čaje (pro pozdější snadné vyjmutí z vývaru).
Krok 2: Nožky důkladně očistíme a dáme je do vhodného hrnce. Přidáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby byly nožky ponořené.
Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut. Krok 3: Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu. Krok 4: Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.
Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut. Krok 3: Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu. Krok 4: Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.
Zveřejněno 24. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc z vepřových nožek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWZE
Moje poznámka
Sulc z vepřových nožek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWZE
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 2 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 8 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 23 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
huspenina z vepřových nožek,
vepřové nožky,
recept na sulc,
domácí vepřový sulc,
huspenina recept,
vepřový sulc recept,
veprovy sulc,
veprove nožky recept,
recept sulc,
sulc recept,
vepřové nožky recepty,
recept na vepřový sulc,
jak připravit sulc,
sulc vepřovy,
recept na huspeninu,
veprova huspenina,
vepřový aspik,
vývar z vepřových nožek,
recept na vepřovou huspeninu,
recepty vepřový domácí sulc
Suroviny:
nožička vepřová,
mrkev,
cibule,
česnek,
pepř,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
petržel
Komentáře (5)
mika59: Miladko,různé sulcy a aspiky jsou u nás doma ve velké oblibě