Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
Moje poznámka
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
Nejnovější recepty
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 4 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí na hořčici
Přidáno před 11 hodinami
Králík na česneku pečený v sáčku
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z hlívy
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánová bábovka
Ketynna před 7 minutami
Okurkový salát
sivakm845 před 31 minutami
Sýrový lilek
poirotka před 44 minutami
Hovězí guláš na pivu a červených fazolích
poirotka před 44 minutami
Mrkvový koláč
poirotka před 45 minutami
Banánové lívance
EvaUl před 1 hodinou
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
habis před 3 hodinami
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
IrenaHRA před 5 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 10 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš pro 40 lidi,
gulas pro 20 lidi,
guláš pro 40 lidí,
porce gulase,
kolik masa na porci guláše,
hovězí maso recepty,
porce masa na guláš,
guláš pro 15 lidí,
kolik masa na gulas,
luxusní guláš,
luxusní hovězí guláš,
guláš pro 10 lidí,
guláš s křenem,
guláš,
guláš 20 porcí,
kolik masa na guláš pro 20 lidí,
kolik masa na 20 porci gulase,
hovezi gulas pro 20 lidi,
kolik masa na 1 porci gulase,
jak se vaří guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
vývar hovězí,
kmín drcený,
chilli,
bobkový list,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
klobása,
paprika čerstvá červená,
cibule,
křen
Komentáře (56)
Tenkrát před lety jsem mouku používala.Ale v posledních letech zahušťuji chlebem,uvařeným bramborem,nebo dám míň tekutiny a nezahustím vůbec
sules:
isindy:
No, švihák už dlóóóho nésu a lázenské tym tuplem neééé, ale eště sem nepotkal kuchařa, resp. dobryho kuchařa, keré by do guláša zrazu hrkl litr vody
Guláše zahušťuji jíškou,záklechtkou,chlebovou strouhankou, čerstvým chlebem,nastrouhaným syrovým bramborem,ale někdy nezahušťuji ničím
Maso jsem dusila ve velkém kastrolu a zatažené maso bylo po "hrknutí"1 litru tekutiny ponořené z jedné třetiny celkové výšky masa
Mno, musím uznat, že je to opravdu mňamózní. Gulášky jsou moje oblíbené a tehle se řadí mezi nejlepší z nich.
Dávám bod a ostatním vřele doporučuji! Ještě jednou mňam!
všem,kdo ještě nevyzkoušeli,vřele doporučuju
Foto příště,nestihla jsem,byli rychlejší,než já