Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 839 kJ / 3 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,68 g |
| Tuky | 25,56 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 499 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 584,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tresku, kterou připravujeme 2 – 4 dny dopředu (dehydrovaný a prosolený kus ryby) omyjte studenou vodou, vložte do misky kůží nahoru a celou ji zalijte studenou vodou. Několikrát denně vodu měňte.
Připravenou tresku zbavíme kůže a nakrájíme na špalíky cca 2x2 cm. Krok 2: Do střední mísy dáme prosátou hladkou mouku, přidáme kávovou lžičku cukru, větší špetku soli a čerstvě mletý pepř dle chuti. Promíchanou moučnou směs zalijeme perlivou vodou a přidáme vaječný žloutek. Vše společně prošleháme. Následně si z jednoho bílku ušleháme sníh, nemusí být zcela dotuha, stačí řidší pěna, kterou následně vmícháme k prošlehané moučné směsi. Krok 3: Špalíky obalujeme v těstíčku a opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova a podáváme nejlépe se steakovými hranolky.
Připravenou tresku zbavíme kůže a nakrájíme na špalíky cca 2x2 cm. Krok 2: Do střední mísy dáme prosátou hladkou mouku, přidáme kávovou lžičku cukru, větší špetku soli a čerstvě mletý pepř dle chuti. Promíchanou moučnou směs zalijeme perlivou vodou a přidáme vaječný žloutek. Vše společně prošleháme. Následně si z jednoho bílku ušleháme sníh, nemusí být zcela dotuha, stačí řidší pěna, kterou následně vmícháme k prošlehané moučné směsi. Krok 3: Špalíky obalujeme v těstíčku a opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova a podáváme nejlépe se steakovými hranolky.
Zveřejněno 11. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q9w
Moje poznámka
Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q9w
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na slanině
magdalenka před 8 minutami
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 15 minutami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 29 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 32 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 36 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 40 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 44 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 51 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 54 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 59 minutami
Tématické fráze:
sušené ryby recept,
sušená ryba recepty,
treska tmavá recepty,
fish,
portugalské rybí recepty,
treska recept,
sušené ryby recept,
fotka fisch and chips,
recept sušená ryba,
dehydrování recepty z vajec,
fish and chips recept,
susene ryby recepty,
portugalské recepty,
odsolení kaparů,
rybí chipsy z tresky,
fish and chips videorecepty,
recepty na sušenou tresku,
sušená ryba chips,
recepta na sušenou tresku
Suroviny:
treska,
mouka hladká,
vejce,
voda perlivá,
pepř mletý,
sůl,
cukr,
olej
Komentáře (4)