Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 13 839 kJ / 3 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,68 g |
Tuky | 25,56 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 584,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Delikatesa a součást portugalské kuchyně. Prastarý způsob konzervace rybího masa z dob portugalských objevitelských výprav. Důležité je dokonalé odsolení. Sušené tresčí maso se musí před samotným vařením zhruba dva až čtyři dny máčet ve vodě, aby nabylo původní vlhkosti a zbavilo se přebytečné soli. V průběhu uvedené doby namáčení treska nabyde původních rozměrů, změkne a odsolí se. Teď už jen kde ji koupit, internet nebo si ji nechat dovézt z Portugalska, což byla i moje volba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2016 18:20
Fotka osmažené tresky nemá chybuRecept se mi velice líbí
11. 12. 2016 18:50
:
11. 12. 2016 13:22
skvělé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 16 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno před 23 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 1 minutou
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 24 minutami
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 32 minutami
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 42 minutami
Plátky panenky na másle
Zuzka1023 uvařila před 1 hodinou
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 2 hodinami
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bojíte se flambovat? Čím a jak flambovat, aby to bylo bezpečné a vše se podařilo a chutnalo
Britská specialita fish & chips: Ryba s hranolky se typicky podává s hráškovým pyré a octem
Portugalská treska Bacalhau: Ryba, kterou touží na cestách ochutnat téměř každý. Takhle snadno si ji připravíte i doma
Další recepty
Tématické fráze: sušené ryby recept sušená ryba recepty treska tmavá recepty fish portugalské rybí recepty treska recept sušené ryby recept fotka fisch and chips recept sušená ryba dehydrování recepty z vajec fish and chips recept susene ryby recepty portugalské recepty odsolení kaparů rybí chipsy z tresky fish and chips videorecepty recepty na sušenou tresku sušená ryba chips recepta na sušenou tresku
Suroviny: treska, mouka hladká, vejce, voda perlivá, pepř mletý, sůl, cukr, olej
Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q9w
3 názory