Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 837 kJ / 1 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,73 g |
Tuky | 67,47 g |
Vláknina | 6,76 g |
Cholesterol | 448 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 36,85 g |
Postup přípravy
Uvařené maso nakrájíme na silnější plátky. Krok 7: V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme maso, které poklademe plátky sýra a podlijeme asi 100 ml vývaru. Krok 8: Přikryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Krok 9: Podáváme horké s vychladlou omáčkou a např. vařenými bramborami.
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r91L
Moje poznámka
Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r91L
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
vařené hovězí recepty,
vařené hovězí s vařenými bramborami,
vařené hovězí,
vařené hovězí maso s omáčkou,
vařené hovězí recept,
hovězí maso recepty,
omáčka z vařeného hovězího masa,
hovězí s tatarskou omáčkou,
uprava hověziho masa vařením,
hovězí vařené recept,
omáčka z vařeného hovězího,
varene hovezi maso s tatarkou,
vařené hovězí s bramborem a tatarkou,
recepty vařené hovězí,
hovezi maso na pomerancich s omackou,
hovezí zadní se sýrem,
vařené maso s omáčkou,
hovezi s bramborami a omackou,
varene dobroty,
polévka z více druhů masa vařená několik hodin
Suroviny:
maso hovězí,
sýr s modrou plísní,
koření nové koření,
cibule,
bobkový list,
sůl,
máslo,
pomeranče,
citron,
voda,
víno portské,
džem rybízová,
brusinky,
zázvor čerstvý,
hořčicový prášek,
pepř,
sůl,
ocet,
omáčka worcesterová
Komentáře (21)
Maso je třeba dokonale odblanit, opéct dohněda a vařit až do chvíle, než se začne "rozpadat", takže několik hodin nechat mírně probublávat, případně dolít vroucí vodu a potom je nejen měkounké, ale i vývar je silný. Vývar jsem použila na jiný pokrm z druhého kusu hovězího, ale recept přidám asi až zítra... Ale samozřejmě je vhodný i na hovězí polévku.
Otto, použila jsem śedlčanský Modřenín a musím konstatovat, že tento sýr se opravdu povedl...