Vídeňská roštěná (pro zizala)
Postup přípravy
brambory, rýže, volské oči, zeleninová obloha, nakládaná zelenina – okurky jsou asi nejlepší a patří k tomuto jídlu.
Zveřejněno 13. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Moje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 16 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 9 minutami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 12 minutami
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 23 minutami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 26 minutami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 1 hodinou
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 1 hodinou
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 3 hodinami
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 5 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 5 hodinami
Tématické fráze:
videnska roštena,
vídeňská roštěná recept,
vídeňská roštěná recepty,
vídeňské roštěnky,
stroganov podle pohlreicha,
úprava roštěnky,
vysoký roštěnec recept,
jak upravit rostenou,
vídeňský roštěnec,
roštěná úprava,
vysoký roštěnec pohlreich,
úprava roštěná,
roštěná v celku,
vysoký roštěnec recepty,
hovězí stroganov podle pohlreicha,
vídňská roštěná recept,
recept na vídeňskou rostenou,
nejlepsi recepty na videnska roštěná,
jak upravit nízký roštěnec,
roštěná pohlreich
Suroviny:
cibule,
roštěná hovězí,
pepř,
mouka hladká,
tuk na smažení,
vývar,
tuk na smažení
Komentáře (8)
A proč se cibulové kroužky smaží jako první? Budou studené a měkké.
Jinak použití slova výše uvedeného, hanlivého až urážlivého bych také vynechala
No, ta falešná svíčková je sval v pleci..
Vím, že víte kde mají ošípané karé.
A když to vezmeme od oháňky, tak potom to navazuje na vysoký roštěnec a přes cosi co si nevzpomenu to přechází v krk
***
Gábin:
Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku....
No, raději bych ale diskutoval s registrovanou bytostí, než s neregi anonymem
ad 1)
R. Vaňek: vysoký
Z. Pohlreich: roštěnec
V. Vrabec: nízký
M. J. Sandtnerová: nízký
Kuchařka naší vesnice: Vždy jen z nízkého
Rozdělení, použití jednotlivých částí, dávkování a porcování hovězího masa: http://papu.ssss.cz/w/kc/te/12rocnik/0pripravahov....
roštěnec - nízký - příprava minutek, anglické úpravy
- vysoký - je tužší, používá se na pečení a dušení
ad 2)
Do čtyřech kusů si CENTIMETROVÉ!!! plátky (nebo dvojité nedokrojené porce) nechám ukrojit řezníkem z kusu masa – je to přesnější - jeden kus je jako druhý, třetí, čtvrtý a u těchto roštěnek je stejná tloušťka masa zásadní pro poživatelnost jídla… ; pokud se chystám dělat větší počet roštěnek, tak kupuji maso vcelku.
Vychytávka: na špalíku roštěné několika souběžnými podélnými řezy nakrojím povrchovou šlachovitou vrstvu a pak odkrajuji jednotlivé porce a hned bez dalšího naklepávám.
ad 3)
Máte pravdu, ale "volské oči" vám nevadí...
ad 6)
Stojí psáno: Riziko „přepečení“ snížíte…
Tedy přepečení je v uvozovkách! Klidně to můžete chápat jako přesmažení, pokud vás nenapadne vhodnější formulace, že.,
Tož tak