Vídeňská roštěná (pro zizala)
Postup přípravy
brambory, rýže, volské oči, zeleninová obloha, nakládaná zelenina – okurky jsou asi nejlepší a patří k tomuto jídlu.
Zveřejněno 13. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Moje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 15 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 10 minutami
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 18 minutami
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 1 hodinou
Mleté kuličky se zeleninou v alobalu
Jan Nemec před 1 hodinou
Nakládaná rajčátka
Vacek Milan před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Lenny1987 před 2 hodinami
Slovenská hrstková polévka
limosek před 3 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 4 hodinami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 6 hodinami
Tématické fráze:
videnska roštena,
vídeňská roštěná recept,
vídeňská roštěná recepty,
vídeňské roštěnky,
stroganov podle pohlreicha,
úprava roštěnky,
vysoký roštěnec recept,
jak upravit rostenou,
vídeňský roštěnec,
roštěná úprava,
vysoký roštěnec pohlreich,
úprava roštěná,
roštěná v celku,
vysoký roštěnec recepty,
hovězí stroganov podle pohlreicha,
vídňská roštěná recept,
recept na vídeňskou rostenou,
nejlepsi recepty na videnska roštěná,
jak upravit nízký roštěnec,
roštěná pohlreich
Suroviny:
cibule,
roštěná hovězí,
pepř,
mouka hladká,
tuk na smažení,
vývar,
tuk na smažení
Komentáře (8)
A proč se cibulové kroužky smaží jako první? Budou studené a měkké.
Jinak použití slova výše uvedeného, hanlivého až urážlivého bych také vynechala
No, ta falešná svíčková je sval v pleci..
Vím, že víte kde mají ošípané karé.
A když to vezmeme od oháňky, tak potom to navazuje na vysoký roštěnec a přes cosi co si nevzpomenu to přechází v krk
***
Gábin:
Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku....
No, raději bych ale diskutoval s registrovanou bytostí, než s neregi anonymem
ad 1)
R. Vaňek: vysoký
Z. Pohlreich: roštěnec
V. Vrabec: nízký
M. J. Sandtnerová: nízký
Kuchařka naší vesnice: Vždy jen z nízkého
Rozdělení, použití jednotlivých částí, dávkování a porcování hovězího masa: http://papu.ssss.cz/w/kc/te/12rocnik/0pripravahov....
roštěnec - nízký - příprava minutek, anglické úpravy
- vysoký - je tužší, používá se na pečení a dušení
ad 2)
Do čtyřech kusů si CENTIMETROVÉ!!! plátky (nebo dvojité nedokrojené porce) nechám ukrojit řezníkem z kusu masa – je to přesnější - jeden kus je jako druhý, třetí, čtvrtý a u těchto roštěnek je stejná tloušťka masa zásadní pro poživatelnost jídla… ; pokud se chystám dělat větší počet roštěnek, tak kupuji maso vcelku.
Vychytávka: na špalíku roštěné několika souběžnými podélnými řezy nakrojím povrchovou šlachovitou vrstvu a pak odkrajuji jednotlivé porce a hned bez dalšího naklepávám.
ad 3)
Máte pravdu, ale "volské oči" vám nevadí...
ad 6)
Stojí psáno: Riziko „přepečení“ snížíte…
Tedy přepečení je v uvozovkách! Klidně to můžete chápat jako přesmažení, pokud vás nenapadne vhodnější formulace, že.,
Tož tak