Vepřová bratislavská plec
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 436 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,94 g |
Tuky | 36,49 g |
Vláknina | 12,94 g |
Cholesterol | 373 mg |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 59,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
Moje poznámka
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 15 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 17 minutami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 22 minutami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 30 minutami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 12 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 13 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 13 hodinami
Tématické fráze:
plecko recept,
plecko,
plecko recepty,
bratislavská omáčka,
recepty z vepřového plecka,
recepty z plecka,
recepty plecko,
co uvařit z vepřové plece,
co uvařit z vepřového plecka,
bratislavska omacka recept,
co uvařit z plecka,
veprova plec co uvařit,
recepty z vepřového masa plecko,
recept na plecko,
recept plecko,
omáčky z vepřového plecka,
bratislavský guláš z vepřového masa,
bratislavská pečeně,
vepřové maso recepty plecko,
veprova plec na smetaně
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
mrkev,
celer,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
šťáva citronová
Komentáře (136)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji mnohokrát, pošmákli jsme si! 😉
Petaja: Vlada@50: Děkuji za komentáře.
Nadja: Mně tam právě ta cibulka vadí, hladká a jemná omáčka lépe chutná a taky lépe vypadá. Není to ovšem podmínkou, kdo nechce omáčku procedit, ať si v omáčce kousky cibule nechá.
pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplně
Alzbetina Prk.: Děkuji, jsem ráda že chutnalo
Myslím, že to vymyslel nějakej línej muskej co neměl hlavu jenom na klobouk...
Jsou jídla, která se zasmažují klasicky...
Jsou jídla, která se, a fffčíl se nelekněte, zaklechtávají
Jsou jídla, která lze zahustit tak i tak
Jsou některá jídla, která lze zahustit tyčákem (pasírováním)...
...a pokud je záklechtka (vodová, mléčná, smetanová, vínová) "hnus", pak jsem hnusák, hihihi!