Žravé řezy
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.
Suroviny pro 1 plech
Velký hluboký plech 45x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 148 kJ / 3 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,85 g |
| Tuky | 159,80 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 794 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 465,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu.
Krok 4: Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 5: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut do zlatova. Necháme vychladnout.
Krok 7: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr.
Krok 8: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku.
Krok 9: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník.
Krok 10: Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu.
Krok 11: Želé necháme prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Zveřejněno 6. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Moje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 3 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Tématické fráze:
želatinové řezy,
žravá buchta s ananasem,
rezy,
žravá buchta s pudinkem,
prostřeno jahodové řezy,
prudce žravá buchta,
žravá buchta prostřeno,
nugátové lahodné řezy,
žravéřezy,
žravá buchta recept s ananasem,
vynikající řezy,
žravý koláč,
lahodné řezy,
řezy a buchty,
prostřeno jahodové řezy recepty,
recept na zravou buchtu,
zelatinove zakusky,
výborné nugátové řezy,
želatinový dort,
želatinový řez
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
ovoce kompotované,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
želé dortové,
ovoce kompotované,
tuk,
mouka
Komentáře (39)
Žravé řezy trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9